Suora

  • Leluja ja lentopalloa
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Päävalmentaja Kanerva ei ota itse kantaa Qatarin tilanteeseen – kunnioittaa Riskin päätöstä, mutta korostaa leirin tärkeyttä pelaajavalinnoissa

HJK-hyökkääjä Riku Riski ei osallistu Suomen jalkapallomaajoukkueen leirille Qatarissa ja perusteli päätöksensä syyn olevan eettinen.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue
Markku Kanerva.
Markku Kanerva.Jaakko Stenroos / AOP.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva kunnioittaa Riku Riskin päätöstä jättää maajoukkueen Qatarin leiri väliin, mutta korostaa leirin tärkeyttä maajoukkuevalinnoissa.

Riski ei osallistu perjantaina alkaneelle maajoukkueleirille Qatarissa, ja vahvisti Helsingin Sanomille syyn olevan eettinen. Maajoukkueen matka on herättänyt paljon kritiikkiä Qatarissa vallitsevan ihmisoikeustilanteen takia.

– Maajoukkuepelaaminen on vapaaehtoista. Mikäli pelaaja ei halua tulla maajoukkueeseen mukaan, se on hänen oma valintansa ja sitä valintaa kunnioitan, aivan kuten olen kunnioittanut niiden edelleen aktiivisten pelaajien valintaa, jotka ovat maajoukkueuransa lopettaneet, päävalmentaja Kanerva sanoo Palloliiton tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun).

Kanervan mukaan Riski olisi haluttu mukaan leirille, mutta hän kieltäytyi kutsusta ja perusteli päätöksensä vedoten eettisiin kysymyksiin.

Päävalmentaja myöntää olleensa päätöksestä siinä mielessä eri mieltä, että leiri on tärkeä näyttöpaikka maaliskuussa alkavia EM-karsintoja ajatellen. Riski on kuitenkin Kanervan mukaan edelleen sillä listalla, josta pelaajat karsinnoissa pelaavaan joukkueeseen valitaan.

– Korostan sitä, että tämä leiri on erittäin tärkeä ja merkittävä näyttöpaikka pelaajille. Tämän jälkeen joukkue ei ole päivääkään yhdessä ennen kokoontumista Italiaan EM-karsintojen alla. Juuri näissä peleissä moni pelaaja, nuori ja kokeneempikin, laittaa jalkansa oven väliin ajatellen karsintajoukkuetta, Kanerva toteaa.

Kanerva sanoo myös painottaneensa Riskille leirin urheilullista merkitystä ja kertoo pelaajan ymmärtäneen myös hänen kantansa asiaan. Riski on Kanervan mukaan ainoa leiriltä eettisiin kysymyksiin vedoten pois jäänyt pelaaja.

Päävalmentaja ei itse ota kantaa Qatariin leiripaikkana.

– Minä vastaan maajoukkueen urheilullisesta puolesta ja ajattelen asian siitä näkökulmasta, että joukkueen olosuhteiden täytyy olla kunnossa. Lisäksi pelien täytyy olla hyvät, erityisesti tässä tilanteessa, jossa olemme viimeistä kertaa yhdessä ennen karsintoja, Kanerva sanoo.

Lue myös:

Tutkijat ylistävät maajoukkuepaidasta kieltäytyneen Huuhkaja-hyökkääjän poikkeuksellisen rohkeaa päätöstä – jalkapallopomon puheet Qatarin-matkan syistä eivät vakuuttaneet

Palloliiton puheenjohtaja pitää hassuna Riku Riskin kieltäytymistä Qatarin-matkalta: ”Boikotointi ei ole tehokas keino"

"Hissutellaan ja sanotaan, ettei kannata nostaa meteliä" – Miksi suomalaisurheilijat eivät osallistu yhteiskunnalliseen keskusteluun?

HS: Riku Riski kieltäytyi jalkapallomaajoukkueen Qatarin-leiristä eettisten syiden takia

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat