Suora

  • Leluja ja lentopalloa

Toivottu askel eteenpäin – Venäjä ja Wada pääsivät sopimukseen Moskovan dopinglaboratorion testitietojen luovuttamisesta

Wada käsittelee Venäjän tilannetta seuraavan kerran ensi viikolla.

doping
Dopingnäytteen analysointia.
Wadan delegaatio on parhaillaan Moskovassa. Kuvituskuva.Gettyimages

Maailman antidopingtoimisto Wadan asettama takaraja Moskovan dopinglaboratorion testitietojen saamiseen umpeutui vuoden vaihtuessa ilman tulosta. Kremlin edustaja Dmitri Peskov kertoi keskiviikkona, että nyt osapuolet ovat päässeet yhteisymmärrykseen tietojen luovuttamisesta.

Joulukuussa tyhjin käsin kotiin palanneen Wadan delegaatio on parhaillaan uudelleen Moskovassa saadakseen datan. Viime kerralla se ei voinut suorittaa tehtäväänsä täydellisesti loppuun, koska ryhmän jäsenten käyttämien välineiden olisi pitänyt olla Venäjän lainsäädännön mukaisesti sertifioituja. Peskovin selityksen mukaan takarajan ylittymisessä oli kyse pohjimmiltaan materiaalin sijaan logistisista ongelmista.

– Meidän tietojemme mukaan nyt on olemassa yhteisymmärrys Wadan kanssa siitä, miten tilanteessa edetään, Peskov sanoi AFP:n mukaan.

Wada käsittelee Venäjän tilannetta seuraavaksi sisäisen valvonnan komitean kokouksessa ensi viikolla. Wada poisti Venäjän antidopingtoimikunta Rusadan ja Moskovan dopinglaboratorion valtuudet vuonna 2015 valtiojohtoisen dopingjärjestelmän vuoksi. Päätös johti useissa lajeissa venäläisten urheilijoiden sulkemiseen kansainvälisistä kilpailuista.

Kansainvälinen yleisurheiluliitto IAAF on kertonut pitävänsä venäläisurheilijoiden kilpailukiellon edelleen voimassa. Venäläisurheilijat suljettiin Rion olympialaisista sekä Lontoon MM-kisoista.

Lue myös:

Venäjän doping-takaraja tuli ja meni: "Tämä on vitsi – ja nöyryytys Wadalle"

Venäjän antidopingpomo penää presidentti Putinilta toimia Wadan hyväksi – "Eristäytyminen ei ole Venäjän etujen mukaista"

Dopingkohun keskellä oleva ampumahiihdon olympiavoittaja Shipulin lopettaa – "Olen raivoissani tästä noitavainosta"

Lähteet: AFP, Reuters

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat