Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kultakapteeni Aarne Talvitien kausi ohi: "Aika kova hinta maailmanmestaruudesta, mutta suostun sen maksamaan"

Talvitien polven eturistisiteessä on repeämä. Polvi leikataan Yhdysvalloissa.

Jääkiekon nuorten MM 2019
Aarne Talvitie
Christian J Stewart / APO

Suomen alle 20-vuotiaiden miesten jääkiekkomaajoukkueen kapteenin Aarne Talvitien kausi päättyy loukkaantumiseen. Talvitie loukkasi polvensa viime sunnuntain MM-finaalissa Yhdysvaltoja vastaan.

Talvitie pystyi loukkaantumisensa jälkeen vielä pelaamaan joitakin vaihtoja, kun Suomi voitti maailmanmestaruuden maalein 3–2.

Mestarijoukkueen kapteeni saapui maanantaina Suomeen ja meni tiistaina magneettikuvaukseen. Talvitien polven eturistisiteessä on repeämä, joka vaatii leikkaushoitoa.

– Kyllähän tämä on kova isku. Harmi, että tällainen tuli aika keskelle kautta. Hienoa, että sain MM-turnauksen vedettyä loppuun ja saimme sieltä kultamitalin. Se helpottaa mieltä tosi paljon, Talvitie sanoo Yle Urheilulle.

Talvitie, 19, joutuu olemaan sairauslomalla 6–9 kuukautta.

– Kyllähän se on aika kova hinta maailmanmestaruudesta, mutta suostun sen maksamaan. Turnaus oli niin hieno kokemus. Loukkaantuminen olisi voinut tulla ihan milloin vaan.

Leikkaus ja kuntoutus Yhdysvalloissa

Talvitie matkustaa lauantaina takaisin Yhdysvaltoihin, jossa hänen polvensa on tarkoitus leikata. Kausi Penn Staten yliopistojoukkueessa jää kesken, mutta polven kuntoutukseen Talvitie saa sieltä apua.

– Yritämme saada polven mahdollisimman nopeasti kuntoon. Toivotaan, että ehdin hyvissä ajoin ensi kauden alkuun. Tässä on nyt hyvää aikaa tehdä vähän jotain muuta. Opintoihin ehtii keskittyä vähän enemmän. On hyvä, että löytyy muutakin tekemistä kuin jääkiekkoa, Talvitie sanoo.

Ensimmäistä kauttaan yliopistoliiga NCAA:ssa pelaava Talvitie suorittaa tällä hetkellä perusopintojaan. Hän ei ole vielä valinnut pääainettaan.

– Markkinointi ja myynti voisi olla ihan mielenkiintoisia. Johtajuusopinnot kiinnostavat myös todella paljon, Talvitie kertoo.

Lue myös:

Talvitiellä saattaa olla pitkä tauko edessä – "Usein tällainen kestää 6–9 kuukautta"

Kapanen olisi halunnut kultakapteeni Talvitien KalPaan – "Ääretön taistelija ja joukkuepelaaja"

Kapteeni Talvitie heräsi maailmanmestarina aamulla: ”Onhan se tosi hienoa, että puhutaan koko kansan sankarista”

MM-kultakapteeni Talvitien äiti saa poikansa pitkästä aikaa kotiin – juhlia varjostaa ikävä loukkaantuminen: ”Ei se polvi kunnossa ole”

Nuorten Leijonien sankarikapteeni nauttii satojen tuhansien stipendistä ja joukkuetovereidensa horjumattomasta luottamuksesta – Aarne Talvitie kasvoi Espoon juniorihautomosta NHL:n kynnykselle

Nuorten Leijonien MM-kulta osoitti, että Suomi-kiekossa ikuisuuksia jatkunut riitely on turhaa: "Meidän pitää tietää pelistä enemmän kuin kukaan muu maailmassa"

Se on siinä! Suomi voitti jääkiekon nuorten maailmanmestaruuden – superlupaus Kaapo Kakko ratkaisi dramaattisen finaalin viime hetkillä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat