Suora

 • Taitoluistelun MM: jäätanssin rytmitanssi
 • Taitoluistelun MM: naisten vapaaohjelma
 • UP-dokkari: Kaikki vain faneja varten
 • Taitoluistelun MM, naisten vapaaohjelma
 • Elävä arkisto esittää
 • Taitoluistelun MM, jäätanssin rytmitanssi
 • Mäkihypyn MC: Planica, lentomäki
 • Planica, miesten lentomäen kilpailu
 • Oslo, miesten pikakilpailu
 • Tukholman Dota 2 -major: Pudotuspelit
 • Ampumahiihdon MC: Oslo, miesten pikakilpailu
 • Jääkiekkokierros

Patrik Laineen agentti ei ole huolissaan asiakkaansa tuloskunnosta – suomalaistähden rooli on kuitenkin "epäsuhteessa odotuksiin nähden"

Kaapo Kakon ja Patrik Laineen agentti Petteri Lehto pääsee ääneen Yle Puheen Jääkiekkokierroksella.

jääkiekko
Patrik Laine #29, Winnipeg Jets
Patrik Laine #29, Winnipeg JetsTomi Hänninen

Perjantai-iltana SM-liigakaukaloon palaava Kaapo Kakko on yksi NHL:n tulevan kesän varaustilaisuuden kuumimmista nimistä. Kevät on näin kiireistä aikaa myös Kakon agentille Petteri Lehdolle. Kakosta odotetaan seuraavaa suomalaista supertähteä, siis Patrik Laineen kaltaista NHL-kasvoa.

Laine on Kakon tapaan Lehdon asiakas. Odotukset tamperelaista kohtaan ovat jatkuvasti korkealla. Marraskuussa Laine mätti maaleja liukuhihnalta, mutta joulukuussa tahti hiljeni. Enemmän nollia kuin muita numeroita näyttävät tilastolukemat ovat jälleen nostattaneet myös kriitikoiden äänet kuuluviin.

Vaan agentti ei ole asiakkaastaan huolissaan, ei sitten niin yhtään.

– Kalenterivuosi 2018 päättyi reilu viikko sitten. Sen vuoden aikana Patrik Laine teki 50 maalia 81 ottelussa. Vain Aleksander Ovetshkin teki enemmän maaleja. En olisi kovin huolissani, Lehto hymähtää Yle Urheilulle.

– Maalintekijöillä jääkiekko on vielä enemmän yhtä vaihtelua. Ovetshkin voitti viime vuonna NHL:n maalipörssin, mutta silti hänelläkin oli yli 40 ottelua, jossa hän ei tehnyt maalia, Lehto muistuttaa.

Yksi seikka Laineen kohdalla kuitenkin mietityttää Lehtoa. Suomalaiselta kyllä odotetaan maaleja ja maalipörssin voittoa, mutta tästä huolimatta hän ei pelaa Winnipegissä ykkössentteri Mark Scheifelen rinnalla.

– Patrikin rooli on epäsuhteessa odotuksiin nähden. Yleensä kun pelaajalta odotetaan taistelua maalikuninkuudesta, niin tämä pelaa ykkössentterin vieressä ykkösketjussa. Hänen kohdallaan tilanne on kuitenkin toinen, joten siinä tulee mieleen, että onko se odotustaso lainkaan oikea.

Laine ei ole missään nimessä vielä menettänyt mahdollisuuksia maalipörssin voittoon, vaikka Ovetshkin onkin jo karannut omalle kymmenluvulleen. Suomalaiset ovat keikkuneet muutenkin koko kauden eri tilastojen kärkisijoilla.

Kaapo Kakkoa on verrattu Laineeseen tänä vuonna etenkin siksi, että Kakon varausvuosi on kulkenut monella tapaa Laineen vastaavan kaltaista polkua pitkin. Pelityyliltään Kakko on kuitenkin lähempänä toista turkulaista, koko NHL:n pistepörssin voitosta taistelevaa Mikko Rantasta.

– Kaapo pelaa leftin pelaajana Mikko Rantasen tapaan oikella laidalla. Lapa on näin suunnaltaan keskelle kenttää, joten pelintekeminen on helpompaa – ei toki helppoa, koska muutenhan kaikki niin tekisivät, Lehto naurahtaa.

Petteri Lehdon näkemyksiä Patrik Laineesta ja Kaapo Kakon mahdollisuuksista nousta NHL:n ykkösvaraukseksi voit kuunnella tänään Yle Puheen Jääkiekkokierroksella kello 18.02 alkaen.

Lue myös:

Kaapo Kakon agentti valaisi superlupauksen kevään maajoukkuesuunnitelmia – "Poikien kisat eivät mene ammattilaiskiekkoilun edelle"

Voiko Nuorten Leijonien MM-kultaratkaisija tehdä suomalaista NHL-historiaa? Sami Kapanen esittää uhkakuvan kuumaan ykkösvarauskysymykseen

Suosittelemme

Tuoreimmat