Taas pisteiltä ulos jäänyt Mäkäräinen ihmetteli surkeaa ammuntaa: ”Ei tällaista saisi tulla”

Kaisa Mäkäräinen jäi toista kertaa ulos maailmancupin pisteiltä ensimmäiseen yhdeksään kisaan.

ampumahiihto
Kaisa Mäkäräinen
AOP/Ullstein Bild

Suomen ampumahiihtotähti Kaisa Mäkäräinen jäi jo toista kertaa ulos maailmancupin pisteiltä tänä vuonna, kun hän oli 44:s Oberhofissa Saksassa pikakisassa. Eroa voittajaan Lisa Vittozziin kertyi 1 minuutti ja 48,2 sekuntia.

Mäkäräisen kisan pilasivat neljä ohilaukausta. Niistä kolme tuli jo ensimmäisellä paikalla makuulta. 35-vuotias konkari oli hämmentynyt ammuntasuorituksestaan.

– Olen vähän ihmeissäni, mitä makuulla tapahtui. Oli hyvä kohdistus. Makuupaikalla on ollut myös kohtuullisen varmaa tai ainakin hyvän tuntuista. Tuulella ei ollut mitään tekemistä ammunnan kanssa. Joitain muita virheitä tuli, mihin en osaa antaa vastauksia, Mäkäräinen sanoi Yle Urheilun haastattelussa.

– Totta kai olen ymmälläni. Ei tällaista saisi tulla, mutta tällaista tämä välillä on. Silloin kun on hankalaa, niin on hankalaa. Parhaamme koetamme tehdä. Emme tahallaan ammu ohi.

Kahtena harjoituspäivänä Oberhofissa tuuli tuiversi kovaa ja luntakin satoi erittäin paljon. Torstain pikakisassa olosuhteet eivät häirinneet niin paljoa. 14 kisaajaa ampui nollat.

– 14 nolla-ampujaa on todella paljon. Oberhof ei ole kenellekään koskaan helpoin paikka, mutta tänään oli inhimilliset olosuhteet. Harjoitusolosuhteet oli aivan lottoa. Tänään olosuhteet piti olla hallittavissa. Pystyllä ei ole ollut harmia ja siinähän se tuuli tuntuu eri tavalla, Mäkäräinen totesi.

Maailmancupin kärki alkaa karata

Viime vuonna Mäkäräinen voitti kokonaiskisan, mutta tuolloin hän ei jäänyt kertaakaan ulos pisteiltä. Nyt hän on jäänyt neljänkymmenen parhaan joukosta ulos jo kaksi kertaa ensimmäiseen yhdeksään kisaan. Kausi lähti suomalaiskonkarilta hyvin liikkeelle kolmella voitolla, mutta Nove Mestossa oli ennen joulua todella tuskaisaa. Nyt vaikeudet jatkuivat Oberhofissakin.

Mäkäräinen on jäänyt jo maailmancupia johtavasta Italian Dorothea Wiereristä 130 pistettä., eikä tähän ole huomioitu edes sitä,että kaksi huonointa kisaa otetaan pois. Wierer oli torstaina myös vasta 24:s.

Seuraavaksi Mäkäräinen starttaa lauantain takaa-ajoa. Mäkäräinen sanoo, että hänellä ei ole nyt mitään muuta vaihtoehtoa kuin löytää ammuntavire kisaamisen kautta.

– Ampuminen on niin herkkää ja päivästä toiseen voi tulla vaihteluja. Harjoitukset eivät kerro sitä, miten kisat menevät. Kun saisi tekniikkavirheet pois. Pystyllä onnistuin ihan hyvin. Ykkönen tuli harmittavasti. Makuusta pitää miettiä, mikä meni pieleen, Mäkäräinen totesi.

Lue lisää:

Mäkäräiselle neljä sakkokierrosta Oberhofissa – jäi kauas kärjestä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat