Suora

  • Elävä arkisto esittää

Hävyttömiä törkyviestejä Suomi-tappion jälkeen saanut Kanadan kapteeni avautui rajusta nettikiusaamisesta: "Kenenkään ei pitäisi joutua käymään sellaista läpi"

MM-kotikisojen puolivälierätappio oli kanadalaisille katastrofi.

Jääkiekon nuorten MM 2019
Maxime Comtois
Kanadan kapteeni epäonnistui rangaistuslaukauksessa jatkoajalla

Jääkiekon nuorten MM-kotiturnaus päättyi Kanadan kapteenin Maxime Comtois'n osalta painajaiseen. Comtois epäonnistui rangaistuslaukauksessa Suomea vastaan MM-puolivälierän jatkoajalla. Hetkeä myöhemmin Suomi juhli välieräpaikkaa Toni Utusen maalilla.

Puolivälierissä putoaminen oli Kanadassa skandaali. Comtoi'sta tehtiin syntipukki.

Comtois’n Instagram-tili täyttyi pelin jälkeen törkykommenteista. 19-vuotias Comtois haukuttiin esimerkiksi huonoimmaksi jääkiekkoilijaksi koskaan ja täysin turhaksi kasaksi kuraa.

Viikko puolivälierätappion jälkeen Comtois avautui ensimmäistä kertaa saamastaan kohtelusta. Hän kiitti Twitteristä saamastaan tuesta ja puhui nettikiusaamisesta.

– Nettikiusaaminen on oikea uhka. Kenenkään ei pitäisi joutua käymään sellaista läpi. Estetään nettikiusaaminen. Jos sinua kiusataan tai on joskus kiusattu, puhu siitä, Comtois twiittasi.

Kanadan kapteeni oli liittänyt twiittinsä oheen pidemmän kirjoituksen.

Siinä hän kertoo, kuinka nuorten MM-kisoissa pelaaminen ja Kanadan edustaminen oli hänelle unelma, kuten kaikille kanadalaislapsille.

– Vuosi sitten saavutimme tavoitteemme ja voitimme kultaa, mutta samaa ei voi sanoa tästä vuodesta, Comtois kirjoittaa.

– Tämä ei ole meille päätepiste, vaan enemmänkin alku. Voimme kaikki oppia tämän tyyppisistä peleistä kehittyäksemme urheilijoina ja kasvaaksemme ihmisinä.

Suomi voitti Kanadan MM-puolivälierässä 2–1 ja eteni lopulta maailmanmestaruuteen asti.

Lue myös:

Kanadassa reagoitiin rajusti shokkitappioon Nuorille Leijonille – pahassa paikassa epäonnistunutta kohukapteenia pommitettiin törkyviesteillä

Heinola taklattiin ulos ottelusta, Ahokas tuohtui: "Toivottavasti se käsitellään"

Nuorten Leijonien kapteeni kertasi Kanada-puolivälierän kauhunhetkiä: "Se oli ihan järkyttävää"

Nuoret Leijonat järjesti Kanadalle kaikkien aikojen nöyryytyksen: "Halusimme todistaa, kuinka vahva joukkue oikeasti olemme"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat