Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kaisa Mäkäräinen on romahtanut harvinaisen rajusti – asiantuntija nosti esiin yhden yksityiskohdan ammuntasuorituksesta

Kaisa Mäkäräinen jäi toista kertaa tällä kaudella 40 parhaan joukosta. Viimeksi yhtä heikot suoritukset on nähty olympiatalvena 2010.

ampumahiihto
Kaisa Mäkäräinen
Stefan ADELSBERGER / APA / AFP) / - LEHTIKUVA / AFP

Kaisa Mäkäräinen jäi torstaina jo toista kertaa tällä kaudella ulos maailmancupin pisteiltä, kun hän oli 44:s Oberhofin pikakilpailussa. Mäkäräinen on nyt jäänyt 130 pistettä maailmancupia johtavasta Italian Dorothea Wiereristä, kun kisoja on takana yhdeksän. Tähän pistelukemaan ei ole laskettu sitä, että kaksi heikointa kisaa putoavat pois kokonaistilanteesta kauden lopuksi. Siksi Mäkäräisen tilanne on entistä tukalampi. Viime kaudella Mäkäräinen voitti kokonaiskisan, eikä jäänyt ulos pisteiltä kertaakaan.

Mäkäräinen ei ole sitten kauden 2009–2010 jäänyt pisteille oikeuttavista 40 parhaan joukosta ulos kaksi kertaa koko kaudella, kun mukaan lasketaan myös arvokisojen sijoitukset.

Mäkäräinen aloitti kauden komeasti kolmella voitolla, mutta nyt vire on heilahtanut täysin toiseen suuntaan. Yle Urheilun asiantuntija Sanna-Leena Perunka kiinnitti huomiota Oberhofin kisassa pitkiin ammunta-aikoihin. Mäkäräinen ampui pystypaikalla kolme ohilaukausta ja suoritus kesti yhteensä 37 sekuntia. Se ja pystypaikan 33 sekuntia ovat Mäkäräiseltä normaalia hitaampia.

– Pystyammunnassa Mäkäräinen selvästi hallitsi asetta ja otti varman päälle. Ammunta-ajat ovat menneet hiukan pitkäksi. En tiedä, mistä se johtuu, Perunka pohti.

– Vauhti toki myös hidastuu, kun ohilaukauksia tulee. Silloin urheilija voi aina vähän miettiä.

Hiihdossakin Mäkäräisellä on hieman tekemistä. Suomalaiskonkari valitteli haastattelussa vähän suksiaan. Hän oli viides hiihtoajoissa. Saksan Denise Herrmann oli nopein. Toiseksi hiihtäjä oli kisassa seitsemänneksi yltänyt slovenialaishuippu Anastasija Kuzmina.

– 12 sekuntia Kuzminasta kertoo, että Kaisalla ei ollut paras päivä hiihtoladulla, Perunka alleviivaa.

Mäkäräinen on ainoa suomalaisnainen, joka on mukana lauantain takaa-ajossa. Venla Lehtonen, Suvi Minkkinen ja Laura Toivanen eivät selviytyneet 60 parhaan joukkoon.

Lue lisää:

Taas pisteiltä ulos jäänyt Mäkäräinen ihmetteli surkeaa ammuntaa: ”Ei tällaista saisi tulla”

Mäkäräiselle neljä sakkokierrosta Oberhofissa – jäi kauas kärjestä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat