Suora

  • Tukholman Dota 2 -major: Finaalit
  • March Madness: Virginia Cavaliers - Oklahoma 25.3.

ME-miehelle ja olympiamitalistille pahat palovammat onnettomuudessa

Kaukalopikaluistelun kaksinkertainen olympiamitalisti ja 1500 metrin matkan ME-mies Sjinkie Knegt, 29, kiidätettiin ambulanssilla sairaalaan torstaiaamuna.

urheilu
Sjinkie Knegt
Sjinkie KnegtEPA

Sotshissa vuonna 2014 olympiapronssia ja Pyeongchangissa vuonna 2018 olympiahopeaa kaukalopikaluistelussa saavuttanut Sjinkie Knegt koki kovia kotiympäristössä.

Vuoden urheilijaksi Hollannissa vuonna 2015 arvostettu Knegt, 29, oli sytyttämässä puuhellaa, kun hänen vaatteensa syttyivät tuleen. Luistelijasuuruuden löysi olohuoneesta hänen vaimonsa, joka soitti heti hälytysnumeroon.

Knegt vietiin ambulanssilla Groningenin sairaalaan, jossa hänellä todettiin kolmannen asteen palovammat. Hollannin luisteluliiton tietojen mukaan Sjinkie Knegtillä on palovammoja joka puolella vartaloa, myös kasvoissa. Knegtin vasen jalka on loukkaantunut pahiten. Kovan onnen luistelija tarvitsee vammojensa takia ihonsiirtoa.

Hollannin kaukalopikaluistelun päävalmentaja Jeroen Otter kertoi maansa medialle kyynelsilmin tapahtuneesta.

– Tämä on hirveä ja uskomaton takaisku paitsi Sjinkie Knegtille ja hänen läheisilleen, niin myös koko kaukalopikaluistelun yhteisölle ja urheilua rakastavalle Hollannin kansalle. Nyt on jo selvä asia, ettei Knegtiä nähdä pitkään aikaan luistimilla, Otter murehti.

Knegt, jonka nimissä on 1500 metrin ME-aika 2.07,943 vuodelta 2016, oli onnettomuuden sattuessa sairauslomalla. Viime kuussa kovan onnen urheilija jätti jalkansa haarukkatrukin ja seinän väliin työhuoneessaan.

Vuonna 2014 kaukalopikaluistelun EM-kisoissa Knegt herätti kansainvälistä huomiota, kun kolmanneksi maaliin tullut hollantilainen sortui epäurheilijamaiseen käytökseen kilpailun jälkeen. Knegt näytti kaksin käsin keskisormea kisan voittajalle, Venäjän Victor Anille. Tuomaristo hylkäsi törkytempun takia myöhemmin Knegtin suorituksen.

Voiko huonommin enää hävitä? Keskisormet pystyyn maaliviivalla!

Lähteet: AP - Dagblad Noorden

Suosittelemme

Tuoreimmat