Suora

  • Uinnin MM
  • Uinnin MM
  • Uinnin MM
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Huuhkajiin luodaan Tim Sparvin johdolla uudenlaista voittamisen kulttuuria: "On aina mukava syötellä vähän tiki-takaa, mutta aikuiselle jalkapalloilijalle tulos on tärkeintä"

Qatarissa leireilevä Suomen miesten maajoukkue kohtaa seuraavaksi Viron.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue
Tim Sparv Viroa vastaan
Tim Sparv Kansojen liigan ottelussa Viroa vastaan.AOP

Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen Qatarin leiri jatkuu perjantaina ottelulla Viroa vastaan. Vaikka Huuhkajat ja Suomen Palloliitto ovat saaneet leirikohteen valinnasta kielteistä julkisuutta, nurmella peli kulkee positiivisesti.

Suomi voitti tiistaina Ruotsin 1–0 Eero Markkasen maalilla. Suomen joukkueen saldo viimeisen vuoden ajalta on kahdeksan voittoa, yksi tasapeli ja kolme tappiota.

Voittosarakkeeseen haetaan täydennystä Viroa vastaan. Suomi voitti viime syksynä Viron kaksi kertaa Kansojen liigassa.

– Lähdemme dominoimaan peliä ja hallitsemaan palloa. Meillä on hyviä tuloksia Viroa vastaan viime vuosina ja me haluamme lisää, Suomen kapteeni Tim Sparv sanoo.

– Viro tulee pelaamaan niin sanotusti b-joukkueella. On vaikea ennustaa, millä kokoonpanolla, ryhmityksellä ja asenteella he tulevat pelaamaan.

Tammikuun leiriryhmä koostuu pääasiassa Pohjoismaissa pelaavista pelaajista. Maajoukkueringissä on mukana uusia kasvoja, joille halutaan välittää sama tekemisen meininki, joka johdatti Huuhkajat Kansojen liigan lohkovoittoon.

– Me olemme luomassa voittajakulttuuria tässä joukkueessa. Silloin on tärkeää, että jatkamme samaan malliin, Sparv toteaa.

– On aina mukava pelata kivaa jalkapalloa ja vähän syötellä tiki-takaa, mutta aikuiselle jalkapalloilijalle tulos on tärkeintä.

Maalinteko yski Ruotsia vastaan

Ruotsia vastaan Sparv oli tyytyväinen sekä tulokseen että Huuhkajien peli-ilmeeseen. Etenkin ensimmäisellä puoliajalla Suomi hallitsi ottelua ja loi monta hyvää maalintekopaikkaa.

– Jos olisimme olleet vähän tehokkaampia, taukotulos olisi voinut olla 2–0 tai 3–0, Sparv sanoo.

Toinen puoliaika oli vähän vaisumpi, mutta se riitti voittoon. Sparvin mukaan Suomen joukkueella on vielä paljon kehitettävää.

– Meidän tilanteenvaihdot hyökkäyspelissä toimivat hyvin, mutta viimeinen osuus eli viimeistely puuttui vähän. Sitä me lähdemme parantamaan Viroa vastaan.

– Puolustuspäässä haluan nähdä tiiviimmän nipun. Ruotsi sai liian monta maalintekopaikkaa.

Suomi kohtaa Viron perjantaina klo 14 alkaen.

Tim Sparvia haastatteli Qatarissa Pasi Heikkilä.

Lue myös:

Eero Markkanen iloitsi maajoukkueuransa ensimmäisestä osumasta – Kamara seurasi ottelun katsomosta: "Dundee haluaa Glenin takaisin"

Hanno Möttölä ja Henrik Dettmann kunnioittavat Riku Riskin rohkeaa päätöstä – "Harmittaa, kun en itse ottanut nuorena kantaa"

Tutkijat ylistävät maajoukkuepaidasta kieltäytyneen Huuhkaja-hyökkääjän poikkeuksellisen rohkeaa päätöstä – jalkapallopomon puheet Qatarin-matkan syistä eivät vakuuttaneet

Palloliiton puheenjohtaja pitää hassuna Riku Riskin kieltäytymistä Qatarin-matkalta: ”Boikotointi ei ole tehokas keino"

Kommentti: Riku Riski puolusti ihmisoikeuksia, sananvapautta ja demokratiaa – urheilijat kantavat vastuun, koska päättäjät elävät menneisyydessä

HS: Riku Riski kieltäytyi jalkapallomaajoukkueen Qatarin-leiristä eettisten syiden takia

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat