Suora

  • Jalkapallon EM-karsinnat: Armenia-Suomi
  • Thaikureita ja urheilujohtamista
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Suomi lähtee dominoimaan maaottelua Viroa vastaan – nuorille luvassa mahdollisuuksia: "Halu näyttää on kova"

Huuhkajilla on viime vuosilta hyviä tuloksia Viroa vastaan.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue
Suomi Viro
AOP

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue kohtaa tänään perjantaina tutun vastustajan. Huuhkajat on kohdannut Viron kahden vuoden sisällä kolme kertaa ja ottanut kolme voittoa.

Neljättä voittoa haetaan perjantaina Qatarissa pelattavassa maaottelussa. Suomi lähtee otteluun ennakkosuosikkina.

– Me lähdemme dominoimaan peliä ja hallitsemaan palloa. Meillä on hyviä tuloksia Viroa vastaan viime vuosilta ja me haluamme lisää, Huuhkajien kapteeni Tim Sparv sanoi.

Suomi aloitti Qatarin leirin 1–0-voitolla Ruotsista. Viroa vastaan on luvassa erilainen peli, kun Suomi todennäköisesti pitää palloa suuren osan ajasta.

– Kansojen liigassa Viro käytti kahta erilaista ryhmitystä. Nyt vähän arvailemme, mikä se voisi olla perjantaina, Suomen päävalmentaja Markku Kanerva sanoi torstaina.

Kanervan mukaan Viro on vahva joukkue hyökkäyspään erikoistilanteissa. Hän listaa Viron vahvuuksiksi myös kaksinkamppailut ja suoraviivaisen hyökkäyspelaamisen.

– Tilanteenvaihdot ovat oleellisessa roolissa molempiin suuntiin. Kun me saamme pallon, pitää päästä tehokkaasti eteenpäin. Silloin heidän selustastaan löytyy tilaa.

– Muuten Viro haluaa puolustaa selustaa aika turvallisesti, mikä avaa paikkoja puolustuslinjan ja keskikentän väliin. Niitä pyrimme hyödyntämään oikea-aikaisilla liikkeillä ja laadukkailla syötöillä, Kanerva sanoi.

Nuorille mahdollisuuksia

Suomen avauskokoonpano todennäköisesti muuttuu melko paljon tiistain Ruotsi-ottelusta. Kanervan mukaan kaikille Qatarin leirille osallistuville kenttäpelaajille on tarkoitus antaa peliaikaa leirin aikana.

Yksi joukkueen nuoremmista pelaajista on Saku Ylätupa, joka debytoi miesten A-maajoukkueessa Ruotsia vastaan.

– Jätkät ovat ottaneet meidät nuoremmat hyvin mukaan. Täällä on ollut hyvä olla. Viro-otteluun on odottavat fiilikset ja halu näyttää on kova, Ylätupa sanoi.

Ylätuvan vahvuuksia tarvitaan hyökkäyspäässä, jotta Viro kaatuu.

– Pallo on meillä enemmän kuin Ruotsi-pelissä. Tarvitsemme paljon kuvioita hyökkäysalueella, että pääsemme siitä viimeisestä linjasta ohi.

Suomi kohtaa Viron perjantaina klo 14.

Tim Sparvia haastatteli Qatarissa Pasi Heikkilä.

Lue myös:

Huuhkajiin luodaan Tim Sparvin johdolla uudenlaista voittamisen kulttuuria: "On aina mukava syötellä vähän tiki-takaa, mutta aikuiselle jalkapalloilijalle tulos on tärkeintä"

Eero Markkanen iloitsi maajoukkueuransa ensimmäisestä osumasta – Kamara seurasi ottelun katsomosta: "Dundee haluaa Glenin takaisin"

Tutkijat ylistävät maajoukkuepaidasta kieltäytyneen Huuhkaja-hyökkääjän poikkeuksellisen rohkeaa päätöstä – jalkapallopomon puheet Qatarin-matkan syistä eivät vakuuttaneet

Palloliiton puheenjohtaja pitää hassuna Riku Riskin kieltäytymistä Qatarin-matkalta: ”Boikotointi ei ole tehokas keino"

Suosittelemme

Tuoreimmat