1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. salibandy

Suomen MM-kultasankari loukkaantui pahalta näyttäneessä tilanteessa – kiidätettiin heti sairaalaan

Hämeenlinnan Steelersin Ville Lastikka loukkasi olkapäänsä Salibandyliigan ottelussa EräViikinkejä vastaan. Alustavissa tutkimuksissa suljettiin ainakin murtuman mahdollisuus pois.

Peter Kotilainen (vas.) ja Ville Lastikka joulukuun MM-turnauksessa. Kuva: AOP

Miesten Salibandyliigan tähtipelaaja Ville Lastikka loukkaantui torstain ottelussa EräViikinkejä vastaan. Hämeenlinnan Steelersin Lastikka lensi yli laidan kaksinkamppailutilanteessa EräViikinkien Jani Kukkolan kanssa.

Lastikka putosi lattialle olkapää edellä. Tilanne näytti pahalta ja Lastikka oli tuskissaan. Hänet kiidätettiin hallilta sairaalaan tutkimuksiin.

– Murtumat on suljettu pois. Luut ovat kunnossa, solisluut ja kaikki, sanoi Steelersin päävalmentaja Petri Kemppainen.

Kun Lastikan loukkaantuminen ei ollut erityisen vakava, jatkotutkimukset päätettiin tehdä perjantaina.

– Näillä näkymin selvisimme säikähdyksellä, mutta ei sitä viitsi ruveta arpomaan ennen kuin saadaan tietää, Kemppainen sanoi.

Tv-kuvan perusteella näytti siltä, että Lastikan olkapää saattoi mennä tilanteessa sijoiltaan.

– Ville arveli, että olkapää olisi vain käynyt pois paikaltaan. Ehkä selvisimme jollain venähdyksellä tai revähdyksellä.

Steelers venyi voittoon ilman Lastikkaa

Steelers joutui pelaamaan toisessa erässä tapahtuneen loukkaantumisen jälkeen ottelun loppuun ilman suurinta tähteään.

– Hän on meille tärkeä pelaaja henkisesti ja pelillisesti. Joukkue ei kuitenkaan reagoinut loukkaantumiseen ihan hirveästi. Sieltä tuli Nico Jonaeson paikkaamaan Villeä. Ei siihen nähdäkseni hirveästi huonompi kaveri tullut tilalle, Kemppainen totesi.

Joskus toisen epäonni on toisen onni. Lastikan paikan ottanut Jonaeson ratkaisi Steelersille 5–4-voiton jatkoajalla Hämeenlinnassa pelatussa ottelussa.

Lastikka kuului Suomen maailmanmestarijoukkueen avainpelaajiin joulukuun MM-turnauksessa. Hän muodosti mitalipeleissä vaarallisen hyökkäysketjun Peter Kotilaisen ja Joonas Pylsyn kanssa

Tshekki-välierässä Lastikka iski tehot 2+1. Finaalissa Ruotsia vastaan saldoksi jäi yksi syöttöpiste.