Suora

  • Tukholman Dota 2 -major: Finaalit
  • March Madness: Virginia Cavaliers - Oklahoma 25.3.

Komeaan maalivireeseen äitynyt Joonas Donskoi jännitti Nuorten Leijonien MM-finaalia: "Ajattelin, että ei vitsit"

San Jose Sharksin Joonas Donskoi joutui jättämään MM-finaalin katsomisen kesken, kun työvelvollisuudet NHL:ssä kutsuivat.

NHL
Joonas Donskoi lähikuvassa.
Suomalaisten otteet MM-jäillä kiinnostavat Joonas Donskoita.Getty Images

Ennennäkemättömään maalivireeseen jääkiekon NHL:ssä syttynyt San Josen Joonas Donskoi seurasi mielenkiinnolla jääkiekon alle 20-vuotiaiden miesten MM-kisoja. Suomen ja Yhdysvaltojen välinen MM-finaaliseuranta kotona jäi kuitenkin kesken, kun Donskoi joutui lähtemään omaan peliinsä.

– Katsoin koko ajan hallilla televisiota ja rupesin pukemaan varusteita, kun olimme 2–0-johdossa. Jenkit tulivat 2–2:een ja ajattelin, että ei vitsit, Donskoi kertoi naureskellen torstain NHL-kierroksen aamujäillä Yle Urheilulle.

– Kun Kakko (Kaapo Kakko) teki voittomaalin, niin fiilis oli ihan uskomaton, Donskoi jatkoi.

Kakosta on veikkailtu jopa Suomen ensimmäistä ykkösvarausta tulevan kesän NHL-varaustilaisuudessa. Sharks-hyökkääjä on pistänyt merkille nuorten suomalaisten kyvyt.

– Nuoria jätkiä tulee koko ajan tänne NHL:ään aikaisilla varauksilla. Suomessa tehdään paljon juttuja hyvin, sitä on aivan mahtava katsoa, alle 18-vuotiaiden MM-pronssimitalisti vuodelta 2010 kehui.

Kotimaisen SM-liigan otteet eivät ole enää neljättä NHL-kauttaan pelaavalla Donskoilla tuoreessa muistissa.

– Kyllä se alkaa olla niin, ettei suomalaisesta lätkästä ole enää hirveästi muistikuvia. Nyt takaraivossa alkaa aika hyvin olla oman joukkueen pelitapa.

San Josessa peli ei jää ketjukavereista kiinni

Donskoi, 26, on ollut viime viikot hurjassa vireessä NHL:ssä. Hän on kirjauttanut itselleen peräti kahdeksan maalia seitsemässä viime ottelussa. Yhteensä maaleja on syntynyt kauden aikana 14. Joulun jälkeen ketjukavereiksi vaihtuivat Evander Kane ja Tomas Hertl. Kolmikon peli on toiminut hyvin.

– Minusta tuntuu, että meillä on tänä vuonna kasassa paras joukkue, joka meillä on ollut tänä aikana, kun minä olen täällä ollut. Neljä hyvää ketjua, kaksi ehkä maailman parasta pakkia ja hyvät veskarit. Ketjukavereista se ei jää kiinni.

Donskoin tahti ennakoi uutta ennätyskautta NHL:ssä. Ensimmäisellä kaudellaan NHL:ssä 2015–16 Donskoi takoi 76 ottelussa 36 pistettä (11+25). Nyt koossa on 25 pistettä (14+11) 46 ottelussa.

– Joka päivä koitan parantaa. Tässä on niin paljon pelejä, ettei mihinkään muuhun jaksa tuhlata energiaa kuin siihen, että on seuraavaan peliin valmis, Donskoi kuittasi kysymykset mahdollisista henkilökohtaisten ennätysten rikkomisista.

Lue myös:

Joonas Donskoin ilmiömäinen vire sai jatkoa, näin syntyi voittomaali Las Vegasia vastaan

Donskoi meni kihloihin ja löysi tehonsa: "Mies on onnellinen ja kotona on kaikki hyvin"

Suosittelemme

Tuoreimmat