Suora

  • Urheilukierros
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: ITA - BRA
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: JAM - AUS
  • Urheiluruutu

Australian avoimet saattaa jäädä lonkkavaivaisen Murrayn viimeiseksi turnaukseksi: "Kipua on liikaa, enkä halua jatkaa pelaamista sen kanssa"

Viidesti Australian avointen finaalissa pelannut Murray ei ole päässyt lonkkavaivoista eroon.

tennis
Andy Murray lehdistötilaisuudessa Melbournessa 2019.
Andy Murray herkistyi kertoessaan lonkkansa tilanteesta.Daniel Pockett / AOP

Entinen maailmanlistan ykkönen Andy Murray kertoi perjantaina, että Australian avoin tennisturnaus voi jäädä hänen uransa viimeiseksi turnaukseksi.

Kolminkertainen grand slam -voittaja ja olympiakultamitalisti Murray on kärsinyt lonkkavaivoista. Hänen lonkkansa leikattiin vuosi sitten, mutta toipuminen ei ole sujunut odotetusti.

Viime vuonna Murray palasi kentille kesällä, mutta pystyi pelaamaan kesän ja alkusyksyn aikana vain muutamia turnauksia. Kausi päättyikin jo syyskuussa.

31-vuotias Murray kertoi suunnitelleensa uran lopettamista Wimbledonin tennisturnauksen jälkeen, mutta kivut ovat muuttaneet suunnitelmia.

– En ole varma, pystynkö pelaamaan tämän kivun kanssa vielä neljä tai viisi kuukautta. Lonkkani on pahasti vaurioitunut, Murray kommentoi kyynelten keskeltä.

– Kipua on vain liikaa, enkä halua jatkaa pelaamista sen kanssa. Olen yrittänyt hyvin pitkälti kaikkea, mitä vain voi saadakseni sen kuntoon, mutta siitä ei ole ollut apua.

Australian avoin tennisturnaus käynnistyy maanantaina. Murray kohtaa avauskierroksella espanjalaisen Roberto Bautista Agutin, ja Murray sanoi, että hän aikoo ainakin yrittää pelaamista.

Jatkossa vaihtoehto on myös tehdä lonkalle toinen, vaativampi pinnoiteleikkaus. Sen tarkoituksena ei kuitenkaan olisi saada lonkkaa pelikuntoon, vaan ainoastaan parantaa elämänlaatua.

– Harkitsen sitä vakavissani. Jotkut urheilijat ovat tehneet sen ja palanneet kilpaurheiluun, mutta syyt sille olisivat muualla. On monia pieniä arjen asioita, jotka ovat myös tällä hetkellä vaikeita.

– Olisi mukavaa saada esimerkiksi sukat ja kengät jalkaan ilman kipua, Murray huokaili.

Uutista päivitetty kello 10.16: lisätty Murrayn kommentteja.

Lue myös:

Tenniksen ottelumanipulaatioista pidätetty 83 henkilöä – armenialainen rikollisryhmä valvoi katsomossa, että pelaajat noudattivat sopimusta

Kontinen/Nielsen piti ykkössijoitettuja tiukilla

Lähteet: Reuters, AFP.

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat