Suora

  • Taitoluistelun MM: parien vapaaohjelma
  • Taitoluistelun MM: miesten lyhytohjelma
  • Planica, miesten lentomäen karsinta
  • Mäkihypyn MC: Planica, lentomäen karsinta

”Katastrofi, tuo voi olla hengenvaarallista” – tv-kamera osui kaksinkertaiseen yhdistetyn olympiavoittajaan hyppyrimäessä

Norjalainen Jörgen Graabak koki uransa kenties vaarallisimman hetken torstaina Val di Fiemmessä maailmancup-viikonlopun varakilpailussa.

yhdistetty hiihto
Jörgen Graabak
Jörgen GraabakEPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Yhdistetyn maailmancupin osakilpailut Val di Fiemmessä lähtivät rajusti liikkeelle torstaina varakilpailulla. Norjalainen Jörgen Graabak koki kauhunhetkiä hyppyrimäessä. Graabak lähti puomilta normaalisti alaspäin, mutta tv-kamera osui häneen kesken vauhdinoton ennen hyppyrinnokkaa.

– Tuo voi olla hengenvaarallista. Tämä on katastrofi, Norjan yhdistetyn valmentaja Kristian Hammer hämmästeli VG-lehdelle. (siirryt toiseen palveluun)

Vuoden 2014 Sotshin olympialaisten kaksinkertainen kultamitalisti Graabak oli loppujen lopuksi varakilpailun kahdestoista. Sen tuloksia voidaan käyttää tänä viikonloppuna, jos joku mäkikisa joudutaan perumaan.

– Jos otetaan huomioon muiden aiheuttamat tilanteet, niin tämä oli vaarallisin juttu, mitä olen koskaan kokenut mäkihyppymäessä, Graabak latasi VG:lle.

VG:n mukaan Graabakiin osuneella kameralla on ollut tarkoitus kuvata urheilijoita puomilla ennen kuin lähtevät liikkeelle kohti hyppyrin nokkaa. Mutta tällä kertaa kamera osui Graabakia kypärän sivuun ja olkapäähän sen jälkeen, kun norjalainen oli ponnistanut puomilta eteenpäin. Jos kamera olisi kaatanut norjalaisen tai rikkonut hänen lasinsa, niin tilanne olisi voinut olla pahempi. Graabakin mukaan tv-kuvia haetaan nyt aivan läheltä.

– On ok, että ollaan lähellä. Mutta kaikella on rajansa. Jotkut eivät todellakaan tee työtänsä, Graabak harmitteli NRK:n mukaan. (siirryt toiseen palveluun)

– Lopulta en loukkaantunut, joten tällä oli onnellinen loppu. Mutta tätä skandaalia ei voi liioitella.

Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n yhdistetyn pomo Lasse Ottesen kertoi NRK:lle, että perjantaina viikonlopun ensimmäisessä varsinaisessa kisassa kameraa liikutetaan turvallisemmissa paikoissa. Ottesenin mukaan Graabakille tarjottiin torstaina uusintahyppyä, mutta hän ei enää sitä halunnut.

Lue lisää:

Katso suorana: Eero Hirvonen säväytti yhdistetyn hiihdossa – mitä tekee Tero Seppälä ampumahiihdossa?

Asiantuntija on yllättynyt suomalaisen yhdistetyn alakulosta: ”Jos kelkka ei käänny nyt, MM-kisoihin tulee kiire”

”Todella järkyttävää” – yhdistetyn kahdesta skandaalista jyrähdettiin, mutta FIS ei ymmärrä kritiikkiä

Taas uskomaton farssi! Yhdistetyssä valtavaa sekoilua ennen viimeistä hyppyä – asiantuntija hämmästeli: "Hyvin erikoista"

Suomen päävalmentajaa sapetti poliittinen peli voittotaistossa – tulistui Herolan sorsimisesta: "Käsittämätön ratkaisu, en voi sitä missään nimessä hyväksyä"

Suosittelemme

Tuoreimmat