1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Muu urheilu

Yle Urheilu voitti Kultaisen Venlan jalkapallon MM-kisoista – ehdolla olivat myös Cheek ja olympialaiset

Televisioakatemia jakoi perjantaina vuoden 2018 Kultainen Venla -palkinnot.

Kultaisen Venlan hakivat Yle Urheilun strategiasta ja oikeuksista vastaava päällikkö Robert Portman (vas.) sekä jalkapallon MM-kisojen tuottajat Anssi Nyberg ja Antti Ennekari. Kuva: Timo Korhonen / AOP

Jalkapallon MM-kisat 2018 on voittanut vuoden TV-Event-kategorian Kultainen Venla -palkinnon. MM-kisatapahtuman tuottivat Yle TV2 ja Areena.

Kategorian kärkikolmikossa mukana olivat myös Nelosen tuottama Cheekend ja Ylen sekä Discovery Networksin yhteistyössä tuottama Pyeongchangin olympialaiset.

Yle välitti kanavillaan 250 tuntia lähetystä vuoden jalkapallon MM-kisoista Venäjältä kesä-heinäkuussa 2018.

– Hienoksi tapahtumasta tekee sen, että sitä on tekemässä upeat ja kunnianhimoiset ihmiset, jotka haluavat kehittää asioita ja itseään. Niitä ihmisiä on todella paljon, totesi Jalkapallon MM-kisojen tuottaja Antti Ennekari palkintopuheessaan.

– Urheilu on viihdettä, vaikka monet pitävät sitä vakavana. Meidän tehtävämme on tuoda elämyksiä ihmisille ja tehdä heidät iloiseksi. Tämä palkinto kertoo siitä, että me onnistuimme siinä.

Päivitetty kello 21.08. Lisätty Antti Ennekarin kommentit.

Korjattu kello 21.10. Cheekend ja Pyeongchangin olympialaiset olivat mukana kategorian kärkikolmikossa.

Lue myös:

Kalle Palander ei säästellyt sanojaan, kun Vuoden Urheilijaksi valittiinkin Hanna-Maria Seppälä – kaksikko tapasi viimein 15 vuoden jälkeen