Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kapteeni Tim Sparv avautui Huuhkajien kohutusta Qatarin leiristä – ei olisi itse uskaltanut boikotoida: "Kunnioitan Riku Riskin rohkeutta"

Suomen jalkapallomaajoukkueen kapteeni Tim Sparvin mukaan Riku Riskin esimerkki sai pelaajat ajattelemaan.

jalkapallo
Tim Sparv
AOP

Suomen jalkapallomaajoukkueen kiistelty leiri Qatarissa päättyi perjantaina kärsittyyn tappioon Viroa vastaan. Joukkueen kapteeni Tim Sparv avautui viikon puheenaiheesta Twitterissä julkaisemallaan pitkällä kannanotolla (siirryt toiseen palveluun).

Sparv halusi korostaa, että pelaajat ovat tietoisia Qatarin ihmisoikeus- ja sananvapausongelmista sekä tavasta, jolla maa MM-kisaisännyyden hankki. Sparv painotti, että pelaajat eivät missään nimessä tue Qatarin toimia.

– Kunnioitan Riku Riskiä rohkeutta. Päätöksellään hän pakotti meidät kaikkia kyseenalaistamaan ja arvioimaan motiivejamme olla Qatarin kaltaisessa maassa. Jos olen rehellinen, en usko, että olisin kyennyt samaan. Olen kuitenkin samaa mieltä asioista kuin Riku, Sparv kirjoitti englanninkielisessä lausunnossaan.

– Toivon, että ihmiset kuitenkin ymmärtävät, miten paljon Suomen maajoukkueessa pelaaminen merkitsee suurimmalle osalle pelaajista. On mahdotonta kuvailla sanoin kuinka ylpeä olen siitä, että toimin maajoukkueen kapteenina. Minun olisi todella vaikeaa kieltäytyä kutsusta. Uskon, että moni joukkuetoverini ajattelee samoin, Sparv jatkoi.

Sparv halusi myös muistuttaa, miten tärkeä leiritys oli etenkin nuorien pelaajien kannalta, jotka saivat vyölleen uransa ensimmäiset maajoukkuepelit. Sparvin mukaan leiritys oli urheilullisesti onnistunut.

– Olemme täällä pelaamassa jalkapalloa, tekemässä työtämme, ja sen me teimme, Sparv muistutti.

– Ammatti jalkapalloilijana tarkoittaa sitä, että sinulla on mahdollisuus vaikuttaa ihmisiin ympärilläsi. Haluan aina nostaa esiin asioita, jotka ovat minulle tärkeitä, kuten rasismin ja syrjinnän vastustaminen, ja tehdä sitä kautta töitä kohti tasa-arvoisempaa yhteiskuntaa.

Sparvin mukaan vielä ei voi tietää, missä Huuhkajat viettävät leirinsä ensi vuoden osalta. Kapteeni puhuttelee kirjoituksessaan myös suoraan kannattajia, joiden viestit hän kertoo lukeneensa ja sisäistäneensä. Sparv myös uskoo, että Palloliitto tulee jatkossa miettimään tarkemmin eri leirivaihtoehtoja.

– Ymmärrän sen, että on olemassa tärkeämpiäkin asioita, kuin jalkapallopelien voittaminen. Syvällä sisimmässäni olen kuitenkin ihminen, joka haluaa vain tehdä työnsä niin hyvin kuin mahdollista, Sparv korosti.

Lue myös:

Qatar on kiusallinen ongelma muillekin kuin jalkapallolle – yleisurheilun MM-kisoissa riittää selitettävää: "Se oli taloudellisesti erittäin hyvä tarjous"

Tutkijat ylistävät maajoukkuepaidasta kieltäytyneen Huuhkaja-hyökkääjän poikkeuksellisen rohkeaa päätöstä – jalkapallopomon puheet Qatarin-matkan syistä eivät vakuuttaneet

Palloliiton puheenjohtaja pitää hassuna Riku Riskin kieltäytymistä Qatarin-matkalta: ”Boikotointi ei ole tehokas keino"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat