Kaisa Mäkäräisen kärkitaisto näyttää aika toivottomalta: ”Rentous ja tekemisen ilo pitää löytää takaisin”

Yle Urheilun asiantuntija Sanna-Leena Perunka sanoo, että Mäkäräisellä on mahdollisuuksia nousta kärkikymmenikköön lauantain takaa-ajossa Oberhofissa.

ampumahiihto
Kaisa Mäkäräinen
AOP/imago sport

Kaisa Mäkäräisellä on kova paikka lauantaina Oberhofissa, kun hän lähtee 44. sijalta päivän takaa-ajokisaan. Eroa kärkeen Italian Lisa Vittozziin on 1 minuutti ja 48,2 sekuntia.

Kärkitaisto näyttää siis aika toivottomalta. Yle Urheilun asiantuntija Sanna-Leena Perunka näkee kuitenkin, että Mäkäräisellä on mahdollisuus kärkikymmenikköön. Sinne on matkaa reilu minuutti lähdössä.

– Aina ampumahiihdon takaa-ajoissa joku urheilija nousee useita kymmeniä sijoja. Kaisalla on mahdollisuudet kärkikymmenikköön, mutta se tarkoittaa jouhevaa ja hyvää ammuntaa. Ei saa tulla juurikaan sakkokierroksia, Perunka sanoo.

Ammunnassa Mäkäräisellä on riittänyt kuitenkin viime aikoina vaikeuksia. Torstain pikakisassa Oberhofissa Mäkäräinen ampui neljä ohilaukausta. Kolme pummia tuli jo ensimmäiseltä paikalta makuulta. Perjantaina 36 vuotta täyttänyt Mäkäräinen otti kahtena ensimmäisenä kisaviikonloppuna kolme voittoa, mutta viime vuoden päättänyt Nove Mesto oli kärsimystä. Sielläkin Mäkäräinen oli vaikeuksissa ammuntapenkalla.

Mäkäräinen itse kuvaili torstaina Ampumahiihtoliiton tiedotteessa, että parempien ammuntatulosten tuloon täytyy luottaa. Hän kuvaili lauantain takaa-ajoa ja sunnuntain viestiä hyviksi harjoituksiksi ennen ensi viikonlopun kisoja Ruhpoldingissa.

– Täytyy muistaa, että nyt on vasta ensimmäinen kilpailu kilpailtu. Ei tarvitse heti ensimmäisenä ajatella, että kurssi on alaspäin. Rentous ja tekemisen ilo pitää löytää takaisin, mitä Kaisalla oli kahdella ensimmäisellä kisaviikolla. Ammunta sujui nopeasti ja tarkkuus on myös silloin parasta, Perunka painottaa.

Naisten takaa-ajosta suora lähetys kello 13.40 TV2:ssa ja Areenassa.

Tero Seppälä ja Olli Hiidensalo ovat mukana miesten takaa-ajossa kello 15.55. Seppälä lähtee 38. sijalta ja Hiidensalo 59. sijalta.

Lue lisää:

Kaisa Mäkäräinen on romahtanut harvinaisen rajusti – asiantuntija nosti esiin yhden yksityiskohdan ammuntasuorituksesta

Taas pisteiltä ulos jäänyt Mäkäräinen ihmetteli surkeaa ammuntaa: ”Ei tällaista saisi tulla”

Mäkäräiselle neljä sakkokierrosta Oberhofissa – jäi kauas kärjestä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat