Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Urheilukierros
  • Urheiluruutu

Doping sytytti sanasodan ampumahiihdon maailmancupissa – supertähti tyrmistyi venäläisvoittajan käytöksestä: ”Hänen täytyy pyytää anteeksi”

Doping-kohuissa marinoitunut Aleksandr Loginov on loistanut alkukaudesta ampumahiihdon maailmancupissa. Siitä eivät ole kaikki pitäneet.

ampumahiihto
Martin Fourcade
Martin Fourcade on ärsyyntynyt Aleksandr Loginovista. Matthias Hangst/Bongarts/Getty Images

Ampumahiihdon maailmancupissa on jatkunut vääntö venäläisestä Aleksandr Loginovista. Alkukaudesta loistanut Loginov voitti perjantaina miesten pikakisan Oberhofissa. Sen jälkeen moni tähti on avautunut venäläisen tilanteesta.

Loginovia epäillään dopingrikkomuksesta vuoden 2017 MM-kisoissa Hochfilzenissä. Hän oli myös kilpailupannassa kaudet 2014–2015 ja 2015–2016 positiivisen dopingnäytteen jälkeen.

Ranskan supertähti Martin Fourcade vaatii tällä hetkellä toisena olevalta maailmancupin kokonaiskisassa majailevalta Loginovilta toimia.

–Hänen täytyy pyytää anteeksi meiltä kilpailijoilta ja selittää asia. Nyt hän menee eteenpäin ja esittää, että mitään ei ole tapahtunut. Hän ei saa minulta kunnioitusta, lajia viime vuodet hallinnut Fourcade latasi NRK:n haastattelussa. (siirryt toiseen palveluun)

Tämän hetken maailmancupin ykkösnimi Johannes Thingnes Bö on ollut kommenteissaan Loginovista rauhallinen. Oberhofissakaan hän ei halunnut aiheuttaa riitaa.

– Minun on vaikea kommentoida asiaa. Olen tuhlannut paljon energiaa Loginoviin, joten annan tilanteen mennä. Meidän täytyy vain voittaa hänet, Bö kuvaili.

Fourcaden ohella on kuitenkin monia muita, jotka eivät arvosta Loginovia. Norjalaisista Henrik L’Abée–Lund totesi, myös että anteeksipyyntö olisi paikallaan. Dopingia koskevista ulostuloistaan tunnettu Sebastian Samuelsson oli myös samoilla linjoilla.

– En arvosta sitä, mitä Loginov on tehnyt. Mutta en tunne häntä ihmisenä. Pienin asia, jota Loginov voi tehdä, on pahoitella koko ampumahiihtoperhettä, ruotsalaistähti sanoo.

– Jos on ottanut epoa, niin tänne ei ole mitään asiaa. Mutta jos joku näyttää katumustaan, niin on helpompi osoittaa luottamusta tulevaisuudessa.

Aleksandr Loginov
Aleksandr Loginov.Stanko Gruden/Agence Zoom/Getty Images

Loginov ei halunnut puhua NRK:n haastattelussa dopingsyytöksistä, eikä vastannut muiden urheilijoiden pyyntöön. Hän kertoi olevansa kuitenkin valmis keskustelemaan.

– Haluan puhua Martin Fourcadelle kahden kesken, joten voimme jatkaa siitä, Loginov totesi.

– Jotta hän saa kunnoituksen takaisin, niin Loginovin täytyy olla rehellinen. Sitä hän ei ole toistaiseksi ollut, Fourcade vastasi.

Loginov on yksi viidestä venäläisestä, jota epäillään dopingrikkomuksesta viime vuoden MM-kisoissa Itävallassa. Väärinkäytöksistä epäillään myös viittä Venäjän maailmancup-joukkueen taustahenkilöä. Itävallan poliisi teki joulukuussa Hochfilzenin maailmancupin yhteydessä dopingratsian Venäjän joukkueen majoitustiloihin.

Loginov on kiistänyt syyllistyneensä dopingrikkeisiin.

Lue lisää:

Antti Aalto hyppää Italiassa – katso suorana tai seuraa tulospalvelusta

Kaisa Mäkäräisen kärkitaisto näyttää aika toivottomalta: ”Rentous ja tekemisen ilo pitää löytää takaisin”

Tero Seppälä maailmancupin pisteille Oberhofin pikakisassa

Dopingista syytetty venäläinen ampumahiihtäjä on loistanut alkukaudella – norjalaiset kommentoivat värikkäästi: ”Pankkirosvotkin päästetään ulos vankilasta”

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat