Suomi kohtaa pronssipelissä Venäjän, joka laittoi välierässä Kanadan tiukille – murskatappio vain kasvatti tyttöleijonien nälkää: "Joukkue janoaa voittoa"

Tyttöleijonien pronssipeli on nähtävissä sunnuntaiaamuna kello kuusi alkaen Yle Areenassa.

jääkiekko
MMkisat, N18, puolivälierä
Leijonat.fi

Suomen tyttöjen alle 18-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkue kamppailee sunnuntaiaamuna MM-pronssista Venäjää vastaan. Kanadan ja Venäjän välinen välieräpeli päättyi jännittävien vaiheiden jälkeen vasta jatkoajalla vaahteralehtipaitojen hyväksi.

Tyttöleijonien välierä Yhdysvaltoja vastaan päättyi murskatappioon, mutta joukkueen päävalmentaja Mira Kuisman mielestä ryhmitys pelasi tästä huolimatta turnauksen parhaan pelinsä.

– Tappio totta kai harmitti, mutta kävimme pelin hyvin lyhyesti läpi ja käänsimme heti katseet kohti huomista, Kuisma kuvailee.

Ikäluokan seitsenkertainen maailmanmestari oli lauantaina yksinkertaisesti vielä liian kova este ylitettäväksi.

– Nämä ikäluokat eivät ole koskaan pelanneet pohjoisamerikkalaista joukkuetta vastaan. Siihen nähden haastoimme erittäin hyvin. Saan kyllä olla tyttöjen tämän päivän suorituksesta todella ylpeä.

Erityisesti toinen erä kasvatti suomalaisten itseluottamusta. Erä tahkottiin maalittomana, mutta Suomi oli lähellä kavennusosuman iskemistä.

– Pelasimme viisikkona todella tiiviisti molempiin suuntiin. Tuhannen taalan paikoissa ei ollut oikein onnikaan meidän puolellamme, Kuisma selvittää.

Vancouverin olympialaisten pronssimitalisti painottaa, että Suomen viisikkopelin on pysyttävä kasassa myös pronssikamppailuissa. Perinteisesti Suomi ja Venäjä ovat tahkonneet keskenään maalin pelejä, suuntaan ja toiseen.

– Toivottavasti Venäjän hieman lyhyempi palautumisaika antaa meille pienen edun. Paljon ratkaisee se, kumpi vain haluaa voittoa enemmän.

Suomen ryhmältä voitto ei jää ainakaan tuosta halusta kiinni. Mitalipeleihin selviytyminen on pumpannut joukkueen täyteen virtaa. Tyttöleijonien mitalinälkä on vain kasvanut kasvamistaan.

Henki ja usko näkyvät Kuisman mukaan kaikessa tekemisessä.

– Se huokuu pelkästään jo tyttöjen puheissa. Joukkuehenki on äärettömän hyvä. Joukkue janoaa sitä voittoa, ja kyllä se sieltä kotiin myös otetaan, Kuisma uskoo.

Yle Areena välittää tyttöleijonien pronssipelin sunnuntaiaamuna kello kuusi alkaen.

Lue myös:

USA tyrmäsi Suomen välierässä – tyttöleijonat MM-pronssiotteluun

Tuleeko Suomelle taas jääkiekon MM-mitali? Tyttöleijonien otteita MM-mitaliottelussa saa jännittää Ylen välityksellä sunnuntaina

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat