Suora

  • Taitoluistelun MM: parien vapaaohjelma
  • Taitoluistelun MM: miesten lyhytohjelma
  • Planica, miesten lentomäen karsinta
  • Mäkihypyn MC: Planica, lentomäen karsinta

Rafael Nadal uskoo kilpakumppanin kipeän lopettamispäätöksen olevan oikea – "Suuri menetys tennikselle"

Rafael Nadal osaa samaistua loukkaantumisista kärsivän Andy Murrayn tuskaan.

tennis
Rafael Nadal Andy Murray Jo-Wilfried Tsonga
Andy Murray (oik.), Rafael Nadal ja Jo-Wilfried Tsonga poseerasivat vuodenvaihteessa Brisbanessa.

Espanjalainen tennislegenda Rafael Nadal harmittelee kilpakumppaninsa Andy Murrayn kohtaloa. Murray ilmoitti perjantaina tunteikkaassa lehdistötilaisuudessa, että kuluva kausi on jäämässä loukkaantumisen vuoksi uran viimeiseksi.

Murray, 31, on kärsinyt lonkkavaivoista, jotka saattavat päättää entisen maailmanlistan ykkösen uran jo maanantaina alkavan Australian avoimen tennisturnauksen jälkeen.

– Jos kentällä ei pysty liikkumaan hyvin eikä kipujen takia ole selkeitä tavoitteitta, on aika tehdä päätöksiä, Nadal sanoi turnauksen alla.

Nadal, 32, on itsekin kärsinyt useista loukkaantumisista uransa aikana. Etenkin polvi- ja rannevammat ovat pitäneet 17 kertaa grand slam -voittoa juhlinutta espanjalaista sivussa pitkiä aikoja. Nadal ei ole kuitenkaan koskaan joutunut pohtimaan uran jatkoa loukkaantumisten takia.

– Minulla on aina ollut olo, että ongelmat saadaan korjattua. Totta kai välillä on aikoja, jolloin tunnelin päässä ei näy valoa. Se on rankkaa, Nadal totesi.

Nadal uskoo, että Murrayn kipeä päätös on oikea.

– Hän on todennäköisesti taistellut asian kanssa pitkään. Jos hän tuntee, ettei vamma parane, hän on tehnyt oikean päätöksen.

"Mahdotonta unohtaa"

Nadal ja Murray ovat kohdanneet aikuisiällä 24 kertaa. Espanjalainen on voittanut kamppailuista 17. Lukuisista kohtaamisista huolimatta kaksikko ei ole koskaan pelannut toisiaan vastaan grand slam -turnauksen finaalissa.

– Minulla on aina ollut hyvä suhde hänen kanssaan. Olemme jakaneet kentän maailman tärkeimmillä areenoilla ja kilpailleet tärkeistä asioista. Sitä on mahdotonta unohtaa, Nadal kertoi.

Murray on voittanut upealla urallaan kolme grand slam -turnausta ja kaksi olympiakultaa. Yksinpelin kultamitalin lisäksi hän voitti vuoden 2012 kotikisoissa Lontoossa myös sekanelinpelin olympiahopeaa.

Australian avoin tennisturnaus alkaa maanantaina. Nadal kohtaa ensimmäisellä kierroksella Australian James Duckworthin ja Murray espanjalaisen Roberto Bautista Agutin.

Lue myös:

Andy Murray kyynelehti vuolaasti lehdistötilaisuudessaan: "En tiedä, pystynkö pelaamaan kivun kanssa Wimbledoniin asti"

Australian avoimet saattaa jäädä lonkkavaivaisen Murrayn viimeiseksi turnaukseksi: "Kipua on liikaa, enkä halua jatkaa pelaamista sen kanssa"

Lähteet: BBC

Suosittelemme

Tuoreimmat