Suora

  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Kouluratsastuksen Grand Prix
  • Elävä arkisto esittää
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Kouluratsastuksen Grand Prix
  • Urheilukierros

Suomi nousi kolme sijaa ja sijoittui kahdeksanneksi yhdistetyn joukkuesprintissä

Arttu Mäkiaho ja Ilkka Herola olivat väkeviä hiihto-osuudella.

yhdistetty hiihto
Ilkka Herola sukset kädessä.
Ilkka Herola.

Suomalaiskaksikko Arttu Mäkiaho ja Ilkka Herola sijoittui kahdeksanneksi yhdistetyn maailmancupin parisprintissä Italian Val di Fiemmessä. Kilpailun voitti Norjan ykkösjoukkue, jonka muodostivat Jan Schmid ja Jörgen Graabak.

Saksan ykkösjoukkue oli toinen ja kakkosjoukkue kolmas. Saksan joukkueiden ero selvisi vasta maalikamerakuvissa. Norjan voittomarginaali 15 kilpailukilometrin jälkeen oli vain 0,5 sekuntia.

– Tehtiin taktinen päätös, ettemme lähde tekemään hirveästi töitä, pyritään energiaa säästäen hiihtämään. Hyvin levänneenä pääsi loppuun ja tuntui herkältä olo, luottavainen olo on hiihtoon, Herola kommentoi hiihto-osuutta Hiihtoliiton tiedotteessa.

Mäkiaho ja Herola hyppäsivät mäkiosuudella sijalle 11. Mäkiahon hyppy kantoi 116 metriä ja Herolan 117 metriä. Molemmat suomalaiset ottivat mäkiosuudella askeleen parempaan suuntaan.

– Mäessä hitusen parempaa, paineen tunne keulatyöskentelyyn on löytynyt. Toivotaan, että huomiselle voi jatkaa sitä ideaa ja alkaa näkymään tuloslistallakin parempi suorittaminen. Tietää, mitä lähtee tekemään. Ei tarvitse testata mitään uutta, totesi Mäkiaho.

– Mäessä sai ison stepin eteenpäin. Toivottavasti vähän aukeasi siitä, oli oikeaan suuntaan kisahyppy. Jos pystyy jatkamaan tuosta, niin ihan hyvää lupaa huomiselle, kommentoi Herola.

Eero Hirvonen ja Leevi Mutru eivät osallistuneet kilpailuun, vaikkakin Mutru nähtiin kilpailun mäkiosuudella. Koko suomalaisnelikko jatkaa Val di Fiemmessä sunnuntain henkilökohtaiseen kilpailuun. Kilpailun mäkiosuus alkaa klo 11. Sitä voi jännittää TV2:sta ja Yle Areenasta.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue myös:

Suomi 11:ntenä ladulle yhdistetyn parisprintissä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat