Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Thaikureita ja urheilujohtamista
  • Jääkiekkokierros

Maailmanmestaruudesta alkoi hysteria, jota joudutaan jo hillitsemään Turussa – Nuorten Leijonien sankaripelaaja hukkuu haastattelupyyntöihin

Nimmarin harjoittelu tuli MM-kullan Nuorille Leijonille ratkaisseelle Kaapo Kakolle tarpeeseen. Kultasankari on ollut kysytty pelaaja niin median kuin fanien parissa Suomeen palattuaan.

Jääkiekon miesten SM-liiga
Kaapo Kakko, Nuorten MM-kisat Vancouverissa 2019

17-vuotias Kaapo Kakko on ollut SM-liigakauden komeetta, mutta todellinen hysteria Turussa puhkesi, kun Nuorten Leijonien kultasankari palasi TPS:n paitaan.

Kotimaassa media on halunnut Kakosta osansa. Haastattelupyyntöjä on riittänyt liiankin kanssa. TPS:n päävalmentajan Kalle Kaskisen mukaan Kakko ei ota tilanteesta paineita, mutta seura haluaa rauhoittaa intoa tähtensä ympärillä.

Tärkeintä tällä hetkellä on urheilu ja siihen keskittyminen.

– Emme halua sählätä ja häsätä arjen ohjelman kanssa. Haastattelupyyntöjä tulee varmaan 50 per päivä. Urheilun suhteen Kaapolla on jalat maassa, ja arki rullaa. Mediapuolen jutut pitää rauhoittaa, jotta hän ei väsytä itseään niissä, Kaskinen kommentoi Yle Urheilulle.

– On tämä vähän ehkä uusi tilanne. Muutaman päivän sain huilata ja nukkua. Nyt halusin vain näyttää, miten pystyn pelaamaan, Kakko kertoi.

MM-kullan alle 20-vuotiaiden maajoukkueelle ratkaissut Kakko pelasi ensi kertaa mestaruuden jälkeen seurajoukkueensa mukana perjantaina. Sankarin paluu kotihalliin sai aikaan TPS:n kauden uuden yleisöennätyksen: 8 076. Nousu yleisömäärässä oli huomattava, sillä marras-joulukuussa TPS:n kotipeleihin tiensä löysi 4 000–6 000 katsojaa.

TPS oli järjestänyt katsojille mahdollisuuden käydä tervehtimässä Kakkoa ottelun jälkeen. Nimikirjoituksia kytänneiden jono paisuikin niin pitkäksi, ettei nimmaripisteeltä edes nähnyt jonon päätä.

– On se aina hienoa, että faneja kiinnostaa, on peli millainen tahansa. Vaikka koskaan ei ole kivaa hävitä, Kakko sanoi Tapparalle hävityn ottelun jälkeen.

Kakko kirjasi nimikirjoituksia kovaa vauhtia fanien paitoihin ja nimmarikortteihin.

Onko nimikirjoitusta kenties harjoiteltu?

– Koulussa viime vuonna tuli kavereiden kanssa vähän mietittyä, millainen nimmari voisi olla, Kakko kertoi.

Lue myös:

Tappara kaatoi TPS:n, Kaapo Kakko houkutti Turkuun kauden ennätysyleisön

Jarmo Kekäläinen uskoo ykkösvaraus-Kakkoon ja kritisoi suomalaispuhetta "meidän pelistä": "Täysin kylmä fakta on, että huippuyksilöt ratkaisevat nämä hommat" Kaapo Kakon agentti valaisi superlupauksen kevään maajoukkuesuunnitelmia – "Poikien kisat eivät mene ammattilaiskiekkoilun edelle" Agenttivelhon mielestä "käyntikortin jättänyt" Kakko voi tehdä historiaa, vaikka tähden tilanteessa on paljon samaa kuin Laineen vastaavassa

Voiko Nuorten Leijonien MM-kultaratkaisija tehdä suomalaista NHL-historiaa? Sami Kapanen esittää uhkakuvan kuumaan ykkösvarauskysymykseen

MM-finaalin ratkaissut Kakko ja kultavahti Luukkonen – NHL:n pelaajatarkkailijat listasivat suurimmat lupaukset

Suosittelemme

Tuoreimmat