Suora

  • Jalkapallon naisten maaottelu: FIN - ISL
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: CHN - ESP
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: RSA - GER
  • Urheiluruutu
  • Jalkapallon naisten maaottelu Suomi - Islanti 17.6.
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: NGA - FRA
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: KOR - NOR
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Vaisusti hypännyt Suomen yhdistetyn joukkue rakentaa MM-suunnitelman uusiksi: ”Tässä ei ole mitään muuta vaihtoehtoa”

Suomen päävalmentaja Petter Kukkonen kertoo, että joukkue siirtyy harjoitustauolle kesken kovan maailmancupin rupeaman. Eero Hirvonen jättää jo ensi viikonlopun Chaux-Neuvessa väliin, muilla vaihtoehtona on joko Trondheim tai Klingenthal.

yhdistetty hiihto
Petter Kukkonen
Petter Kukkonen.Heidi Koivunen/AOP

Suomen yhdistetyn maajoukkueen alkukausi on ollut vaikea. Paras sijoitus henkilökohtaisissa kisoissa ovat olleet toistaiseksi Ilkka Herolan ja Eero Hirvosen 11. sijat. Lauantaina Val di Fiemmessä Herola ja Arttu Mäkiaho olivat kahdeksansia parisprinttikisassa.

Yhdistetyssä aiotaankin rakentaa suunnitelma MM-kisoihin uusiksi, kun joulutauolla toteutetut mäkihyppyharjoitukset eivät purreet. Val di Fiemmessä kisataan vielä sunnuntaina viikonlopun kolmas kisa, jonka jälkeen on vielä kuusi kisaviikonloppua putkeen ennen kuin melkein heti perään alkaa MM-kisat Seefeldissä.

Päävalmentaja Petter Kukkonen kertoo, että jotkut kisaviikonloput jäävät ainakin välistä. Ensimmäisenä Eero Hirvonen ei ole mukana ensi viikonloppuna Chaux-Neuvessa Ranskassa.

– Ei tässä ole oikein muuta vaihtoehtoa kuin saada harjoitustauko Chaux-Neuven jälkeen. Mietitään vielä, tuleeko tauko Trondheimin vai Klingenthalin kohdalla, Kukkonen suunnittelee ja sanoo varmaksi kisaamisen vain kotikisoissa Lahdessa.

– Yksilökohtaisesti mennään, kuka tarvitsee missäkin kohtaa harjoittelua.

Hirvosella lähellä hyvät hypyt

Kukkosen mukaan ongelmat mäessä ovat todella syvällä.

– Se on hyvä kysymys, miksi mitään ei tapahtunut joulutauon aikana. Olemme koettaneet miettiä taaksepäin kesää ja syksyä. Varmaan siellä on jotain virheitä tapahtunut. Jos tämä olisi joku psyykkinen lukko tai helposti mietittävissä oleva tekninen ongelma, niin se olisi jo ratkaistu, Kukkonen sanoo.

Hirvonen ei lauantain parisprintissä kisannut, sillä hänelle ei saa vieläkään tulla kovia tärskyjä polvivaivojen takia peräkkäisinä päivinä. Sunnuntain henkilökohtaiseen kisaan Hirvonen kuitenkin vielä lähtee ennen harjoitustaukoa.

Eero Hirvonen
Eero HirvonenTomi Hänninen

– Eeron hiihtokunto on tosi kova. Hypyt ovat aika lähellä. Kotona tulee kilpailukykyisiä suorituksia, joilla voisi lähtöpaikka laduille olla kymmenen ja viidentoista paikkeilla. Kisatilanteessa ei vielä löydy rentous. Päätä kiristää. Sitten ollaan sijoilla 25–30. Se ei vielä riitä kovanakaan hiihtäjänä, Kukkonen sanoo.

Sunnuntain kisasta Kukkonen toivoo kauden ensimmäistä kymmenen parhaan joukkoon. Lauantailta jäi hyvä mieli Ilkka Herolan suorituksesta mäkimontussa. Kesä-GP-sarjassa loistanut Herola on aloittanut talven vaisusti, mutta lauantaina nähtiin Herolalta Kukkosen mukaan kauden paras kisahyppy.

– Jos tuollaisia hyppyjä tulisi enemmän kisoissa, niin Ilkka voisi päästä uudelle tasolle henkilökohtaisissa kisoissa, Kukkonen mietti.

Lue myös:

Suomi nousi kolme sijaa ja sijoittui kahdeksanneksi yhdistetyn joukkuesprintissä

Karut tulokset kertovat, miten yhdistetyn suomalaiset ovat kärjessä vain yhdessä lajissa: "Ehkä pojillakin odotukset nousivat liian koviksi"

Suomalaiset nousivat hiihto-osuudella pisteille kaukaa kärjen takaa – Hirvonen venytti sijalle 11

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat