Asiantuntija tarjoaa ratkaisua Kaisa Mäkäräisen koviin vaikeuksiin: ”Nyt pitää katsoa hyviä elokuvia tai vaikkapa shoppailla”

Yle Urheilun asiantuntija Sanna-Leena Perunka korostaa, että Mäkäräiselle olisi tärkeintä saada seuraavaksi hallittu suoritus.

Kuva: AOP/imago sport

Suomen ampumahiihtotähti Kaisa Mäkäräinen on ajautunut koviin vaikeuksiin maailmancupissa. Takaa-ajossa Mäkäräinen oli 22:s ja otti viisi ohilaukausta neljällä paikalla. Mäkäräisen sijoitukset nyt kahtena viime kisaviikonloppuna ovat karua luettavaa: Oberhofista tuli 44. ja 22. sija. Nove Mestossa Mäkäräinen sijoitukset olivat 58, 36 ja 22.

Mäkäräinen aloitti vielä kauden hyvin kolmella voitolla ja muun muassa 53 onnistuneen laukauksen putkella. Nyt Oberhofissa ja ennen joulua Nove Mestossa ammunta on kuitenkin takkuillut pahasti. Osumatarkkuus on tällä kaudella pudonnut huimasta 90 prosentista nyt maltillisempaan 80 prosenttiin. 36-vuotias Mäkäräisen koko uran tarkkuus ammuntapaikalla ennen tätä kautta oli 81,8 prosenttia.

Yle Urheilun asiantuntija Sanna-Leena Perunka korostaa, että lauantaina kärkisijat olivatkin jo poissa laskuista. 44. lähtöpaikka ja lähes kahden minuutin ero kärkeen olivat vaikeita saada kiinni. Mäkäräinen ampui kahdella paikalla nollat, mutta ensimmäisellä makuulla tuli kolme ja jälkimmäisellä pystypaikalla kaksi ohilaukausta.

– Kaikista tärkeintä Kaisalle olisi saada kisassa kuin kisassa hallittu suoritus. Tämä on kuitenkin itseluottamuslaji, Perunka sanoo.

Perunka korostaa, että nyt olisi Mäkäräiselle tärkeintä olla ajattelematta lainkaan ampumahiihtoa.

– Avaa Netflixin ja katsoo hyviä elokuvia tai menee vaikkapa shoppailemaan, Perunka heitti ratkaisuksi.

Mäkäräisellä on luvassa vielä sunnuntaina Oberhofissa viestikisa. Sen jälkeen maailmancup-kiertue jatkuu Ruhpoldingissa ensi viikolla. Perunka nostaa esiin sen, että Ruhpoldingissa Mäkäräinen on usein onnistunut.

– Siellä on helppo tulo ampumapaikalle laskun jälkeen. Siellä on erittäin kapea sola. Tuulta ei ole kovin paljoa. Paikkakunnan vaihto voi nostaa suorituksia todella paljon. Sijoituksia ei kuitenkaan kannata hirveästi miettiä. Pitää vain miettiä suoritusta, eikä tulosta. Sitä ennen täytyy saada silti pää tyhjäksi, Perunka toteaa.

Mäkäräinen on maailmancupin kokonaiskilpailussa kahdeksantena. Pisteitä suomalaisella on 287, kun maailmancupia johtava Dorothea Wierer on kerännyt 438 pistettä.

Lue lisää: