Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Thaikureita ja urheilujohtamista
  • Jääkiekkokierros

Washingtonin venäläistähti kuittasi Korpisalolle, Columbus antoi takaisin samalla mitalla

Columbus-maalivahti Joonas Korpisalo torjui kauden parhaan ottelunsa Washingtonissa.

NHL
Joonas Korpisalo kuvassa
Joonas Korpisalo oli iskussa Columbus-maalilla. Getty Images

Columbuksen suomalaismaalivahti Joonas Korpisalo pelasi lauantaina Washingtonissa kauden parhaan pelinsä. Nuori helsinkiläismaalivahti oli kentän paras pelaaja ottelussa, jonka Columbus voitti lopulta venäläistähti Artemi Panarinin jatkoaikamaalilla lukemin 2–1.

Itse asiassa 32 kertaa ottelussa torjuneen Korpisalon uran toinen nollapeli rikkoontui vasta 66 sekuntia ennen ottelun loppua. Washingtonin venäläistähti Jevgeni Kuznetsov yllätti suomalaisen lyöntilaukauksella, kun kotijoukkue pelasi kuudella miehellä Columbuksen viittä vastaan.

Tämän jälkeen nähtiin erikoinen tilanne, kun Kuznetsov luisteli Korpisaloa vastaan keskialueella ennen jatkoajan alkua. Capitalsin venäläispelaaja nosti kämmenensä ikään kuin tervehdyksen merkiksi samalla nauraen Korpisalolle.

Korpisalon mukaan kuittailu tapahtui hyvässä hengessä.

– En tunne häntä yhtään, että se oli varmaan aika spontaani juttu. Oltiin siinä, että ei helvetti soikoon ja aloimme nauramaan. Se taisi heittää jotakin, että tehdään välillä niitä maalejakin, Korpisalo kertasi Yle Urheilulle naureskellen.

– Ihan hyvällä maulla hän tuli siinä kuittaamaan. Harvemmin toki tällaista tapahtuu.

Viimeisen naurun sai kuitenkin Columbus. Kun Artemi Panarin iski jatkoajalla niin sanotusta Aleksander Ovetshkinin toimistosta ottelun pakettiin, Columbus-pelaajat tuulettivat voittoa Kuznetsovin tavaramerkkinä tunnetulla ”lintutuuletuksella”.

– Ai tuulettivat vai, Korpisalo kysyi hämmästyneenä hymyillen.

– En tiedä, että tuossa olisi taustalla sen kummempaa.

Kuznetsov yritti suhtautua ottelun jälkeen Columbuksen kuittiin huumorilla, mutta ilme ja elekieli viestivät, että sinitakkien tarjoamat marjat olivat happamia.

– Ei haittaa minua. On ihan kiva, että jotkut ajattelevat minua. Vähän niin kuin viime huhtikuussa, Panarin heitti viitaten joukkueiden väliseen pudotuspelisarjaan, joka päättyi Washingtonin voittoon.

Kärkijengit takataskussa

Korpisalolle päättyvä viikonloppu oli suuri menestys. Pitkän ja vaikean jakson jälkeen jokerikasvatti pisti nippuun Nashvillen torstaina ja hallitsevan mestarin Washingtonin lauantaina. Korpisalo, joka pääsi maalille torstaina seuran Sergei Bobrovskille antaman yhden ottelun pannan vuoksi, käytti tilaisuutensa erinomaisesti hyödykseen.

Ennen torstaita Korpisalo oli aloittanut vain kahdessa ottelussa kuuden edellisviikon aikana.

– Raskasta aikaa se on, kun et pelaa, ei se helppoa ole. Ei siinä voi muuta kuin tehdä päivittäin parhaansa harjoituksissa, se valmistaa peleihin parhaalla tavalla, vaikka pelituntumaa ei niin olisikaan. Olen päässyt tekemään harjoituksissa tekniikkaa ja viilaamaan pienempiäkin asioita.

Laadukas harjoittelu näkyi ainakin lauantaina Korpisalon otteissa. Neljättä vuottaan Pohjois-Amerikassa kiekkoileva 24-vuotias Korpisalo oli samaan aikaan rauhallinen, varma ja määrätietoinen. Suomalaisvahdin pelaamisessa ei ollut niin sanotusti mitään ylimääräistä.

– Hyvä, jos se näytti siltä, sillä sitä ollaan nimenomaan harjoituksissa haettu. Että pelaamisessa ei olisi mitään ylimääräistä, ei minkäänlaista häsläämistä.

Lauantain Washington-kamppailu oli ensimmäinen kerta sitten kauden avausottelun lokakuussa, kun Korpisalo päästi taakseen vähemmän kuin kolme osumaa. Toisaalta, vaikka Korpisalon tilastot kaudelta ovat jokseenkin rumat, voittosaldo 8-2-2 on sitäkin komeampi.

– Tuntuu todella hyvältä tietenkin nyt. Tällaiset pelit pitää ottaa positiivisena haasteena, kun pääsee mittamaan tasoaan niitä ihan parhaita vastaan. Nyt meni tosi hyvin ja täytyy kyllä sanoa, että joukkue edessä pelasi niin ikään kaksi erinomaista ottelua putkeen, Korpisalo päätti.

Lue lisää:

Rantanen joutui antamaan tutut tappiokommentit – Kotkaniemi tykitti näyttävän osuman: "Maailmanluokan syötöstä helppo putata kiekko maaliin"

Tulikuuma Donskoi loukkaantui – valmentaja lyhytsanaisena

Suosittelemme

Tuoreimmat