Suora

  • Urheilukierros
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: ITA - BRA
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: JAM - AUS
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Ruotsalaiselle olympiavoittajalle kovasta dopingkritiikistä varoitus omalta valmentajalta – uhkasi lyödäkin: "Tästä tulee tuskallinen kokemus”

Sebastian Samuelsson suhtautuu Wolfgang Pichlerin kritiikkiin maltillla.

ampumahiihto
Sebastian Samuelsson
Sebastian SamuelssonAOP/imago sport

Ampumahiihdon maailmancupissa etenkin miesten puolella keskustelu on pyörinyt paljon dopingin ympärillä tänä viikonloppuna Oberhofissa.

Yksi kovimmista keskustelijoista on ollut ruotsalainen olympiavoittaja Sebastian Samuelsson, joka vaati Martin Fourcaden ohella venäläiseltä Aleksandr Loginovilta parempaa käytöstä dopingrikkeiden jälkeen.

Lisäksi Samuelsson on aiemmin boikotoinut maailmancupin kisaa Venäjällä viime kaudella ja kirjoitti vuoden alussa avoimen kirjeen maailman antidopingtoimiston Wadan johdolle. Wada ei saanut antidopingtietoja Moskovan laboratoriosta antamaan määräaikaan mennessä ja Samuelsson piti Wadan hiljaisuutta aiheesta suurimpana skandaalina urheilun historiassa.

Nyt Samuelssonin maajoukkuevalmentaja Wolfgang Pichler on varoittanut Samuelssonia jatkuvasta vääntämisestä. Pichler ei itse halua ottaa kantaa asiaan sen enempää,mutta varoittaa Samuelssonia liiasta tunteellisuudesta.

– Uskon, että tästä tulee tuskallinen kokemus hänelle, Pichler totesi Expressenin haastattelussa (siirryt toiseen palveluun).

Pichler perustelee näkemystään omilla kokemuksillaan nuoruudestaan. Tuolloin hänen mielipiteisiin eivät lähteneet muut mukaan.

– On vaikea taistella tuulia vastaan. Mutta se tekee myös viisaammaksi ja kovemmaksi. Minulla on ollut monta kovaa vääntöä, muun muassa dopingiiin liittyen. Meillä ei ollut sosiaalisia mediaa, mutta se oli minulle erittäin kivuliasta, Pichler totesi.

Toistaiseksi Pichler kuitenkin uskoo, että Samuelsson on keskittynyt harjoittelemaan. Hän uhkasi kuitenkin lyödä ruotsalaista, jos Samuelsson ei enää keskity urheiluun.

– Se on tyypillistä Wolgangia, Samuelsson kuittasi.

Lue lisää:

Suomalaisvalmentaja letkautti ampumahiihdon supertähtien dopingriidasta ja Venäjästä: ”Lähdetäänkö Uralin taakse katsomaan urheilijoiden tekemisiä?” Doping sytytti sanasodan ampumahiihdon maailmancupissa – supertähti tyrmistyi venäläisvoittajan käytöksestä: ”Hänen täytyy pyytää anteeksi”

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat