Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Salibandyliigapelaaja sanoi tuomareiden olleen "naamat" – tuomittiin kommentista kahden ottelun pelikieltoon

OLS:n Lauri Tiira sai pelikieltoa erikoisista kommenteistaan.

salibandy
Salibandy, yleiskuva
Salibandy, yleiskuvaTomi Hänninen

Salibandyliigassa pelaavan OLS:n Lauri Tiira on saanut sarjan kurinpitäjältä kahden ottelun pelikiellon. Syynä tuomioon olivat Tiiran kommentit lauantaisessa Indians-ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa. OLS hävisi ottelun lukemin 3–5.

– Toivotaan, että nuo tuomarit tulevat selvinpäin, ei tulisi ihan noin naamat kuin tänään. Painotan, että hei eivät ei vain meitä sorsineet, vaan linja oli niin sekava, että siellä ei tiennyt yhtään, mitä sai tehdä, Tiira kommentoi, kun tältä kysyttiin sunnuntaisen pelin ennakkoasetelmista.

Salibandlyliigan kurinpitäjä tarttui Tiiran viittaukseen siitä, että tuomarit olisivat tuominneet ottelun humalassa. Kurinpitäjän mukaan erotuomarin arvostelu on hyväksyttävää, kunhan kritiikki on luonteeltaan asiallista.

– Asiallisen erotuomarin tekemien ratkaisujen arvostelemisen asemasta Tiira on kuitenkin väittänyt, että ottelun tuominneet erotuomarit eivät olisi olleet selvinpäin vaan "naamat". Kansan kielellä käsite "olla naamat" ymmäretään "olla humalassa", kurinpitäjän päätöksessä todetaan.

Tiira on pelikiellossa OLS:n sunnuntaisessa ottelussa Happeeta vastaan. Lisäksi pelurilta jää välistä myös 20.1. pelattava ottelu Classicia vastaan.

Lue myös:

Classic valtasi murskaavasti Euroopan salibandyherruuden – MM-sankari loisti jälleen kirkkaimpana tähtenä

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat