Suora

  • Tanssin Grand Slam, lattarit

Näin Ruotsin täydellinen hiihtopäivä meni pilalle – nuori lahjakkuus kolaroi ja loukkaantui: ”Ei voi hankkia vihollisia”

Ruotsi hallitsi maailmancupin sprinttejä Dresdenissä sunnuntainakin, mutta miesten puolella voittohaaveet karkasivat kaatumiseen.

hiihto
Ruotsin täydellinen päivä pilalle
Ruotsin täydellinen päivä pilalle

Ruotsin naiset jatkoivat väkevää menoaan Saksan Dresdenissä järjestetyissä maastohiihdon maailmancupin kilpailuissa. Lauantaina henkilökohtaisen kilpailun kolmoisvoiton ottaneet Stina Nilsson, Maja Dahlqvist ja Jonna Sundling pääsivät palkintokorokkeelle myös sunnuntaina.

Nilsson ja Dahlqvist voittivat parisprintin, ja Sundling sekä Ida Ingemarsdotter sijoittuivat toiseksi. Kolmannelle sijalle ylsivät Norjan Mari Eide ja Maiken Caspersen Falla.

– Sääli, ettei meillä ole kolmea joukkuetta, Nilsson tuumi Ruotsin uutistoimisto TT:n haastattelussa ja viittasi ottamatta jääneeseen viikonlopun toiseen kolmoisvoittoon.

Miesten kilpailussa Norja otti kaksoisvoiton viestiduoilla Sindre Björnestad Skar/Erik Valnes ja Eirik Brandsdal/Pål Golberg. Venäjän ykkösjoukkue oli kolmas. Ruotsin täydellinen päivä meni pilalle, kun Gustaf Berglund kolaroi yhdessä Venäjän Artjom Maltsevin kanssa.

– Hän oli suksieni päällä. Siksi kaaduin. En tiedä tarkalleen, mitä tapahtui. Sisältäpäin olen ehkä enemmän pettynyt kuin ulkoapäin näyttää, Berglund tgotesi.

20-vuotias Berglund ei aikonutkaan käydä juttelemassa tilanteesta Venäjän kopilla.

– Ei voi hankkia vihollisia, Berlund muotoili.

Loppujen lopuksi Ruotsi oli kahdeksas, kun Johann Häggström paranteli kovan kolauksen jälkeen asemiaan. Berglund myös loukkaantui kaatuessaan. Hän kertoi, että on huolissaan kisaamisesta viikon päästä alkavissa nuorten MM-hiihdoissa Lahdessa.

– Heitin kuperkeikan ja lonkka venähti. Siinä oli huonoa tuuria, Berlund sanoi.

Suomalaisia ei ollut mukana Dresdenissä.

Lue lisää:

Ruotsi otti kolmoisvoiton naisten sprintissä – Norjan juhlat miesten puolella

Tämän videon haluat nähdä! Katso, miten ampumahiihtoviestistä tuli erittäin kummallinen: "Saattaa olla pari kuhmua päässä illalla"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat