Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Urheilukierros

Kärkikahinoihin palannut Herola tuuletti onnistumisiaan ja pitää kiinni MM-mitalinäkemyksestään: ”Tämä oli positiivinen veto"

Ilkka Herolan mukaan kauden parhaaseen eli seitsemänteen sijaan pitää olla tyytyväinen tämän kauden vaikeuksien jälkeen.

yhdistetty hiihto
Ilkka Herola
Valdi Fiemmessä lkka Herola onnistui pitkästä aikaa kohtuullisesti mäkimontussa.AOP/imago sport

Suomen yhdistetyn urheilijoista Ilkka Herola palasi pitkien vaikeuksien jälkeen kärkikahinoihin, kun hän oli seitsemäs sunnuntain maailmancupin kisassa Val di Fiemmessä.

Herola nousi hiihtoladulla peräti 16 sijaa. Sekä päivän mäkisuoritus että hiihtosuoritus saivat Herolan tuulettamaan suorituksiaan.

Herolan suurin tunnekuohu oli kuitenkin jo laantunut, kun hänet tavoitettiin puhelimitse matkalta hotellille.

– Totta kai pitää olla tyytyväinen tähän kaikkien vaikeiden viikonloppujen jälkeen. Tämä oli positiivinen veto. Mäessä palattiin jonkinlaiseen perustekemiseen. Siihen pitää olla tyytyväinen, että pysty edes nousujohteisesti parantamaan hyppäämistä, Herola sanoi.

– Toki sen pitäisi tapahtua niin, että tämä päivä on lähtötaso.

Hiihtoladulla Herola piti perjantain henkilökohtaisen kisan tapaan jälleen kerran kolmanneksi nopeinta vauhtia. Vain kisan saksalainen kärkikaksikko Johannes RydzekVinzenz Geiger piti kovinta vauhtia.

Ilkka Herola sukset kädessä.

– Hiihtokuntoon voi luottaa. Se on ollut vuosia sama trendi, että siinä ei ole sen kummempaa hämminkiä. Pystyy nousemaan aika paljonkin, jos saa hyvän porukan. Nyt se muotoutui hyvin, kun edessä mentiin rauhallisesti. Lopputulos oli oikein tyydyttävä, Herola totesi.

Herolalla jäi edellinen kisaviikonloppu Otepäässä väliin sairastelujen takia. Hän sai kuitenkin myös hyvän harjoitusviikon alle kotona ennen Val di Fiemmen viikonloppua. Herola kiitteleekin harjoitusten merkitystä siinä, että nyt hyppääminen on parempaa.

– Mutta se on toinen projekti siirtää kotimäestä samaa hyppäämistä muihin mäkiin. Mäen vaihtuessa monesti meinaa käydä, että samat virheet tulevat takaisin. Tänään peruspalikat alkoi olla kohdallaan. Ylämäen laskuasennosta näytti olevan kiinni asiat, Herola totesi.

– Mistään isoista asioista ei loppujen lopuksi puhuta. Tuloksellisesti on iso askel otettavana. Se tulee kyllä, kun palaset loksahtaa kohdalleen.

Kohti hyvien muistojen Ranskaa

Lauantaina yhdistetyn päävalmentaja Petter Kukkonen kertoi Ylelle, että mäkivaikeuksien takia Suomen joukkueella ei näytä olevan muuta vaihtoehtoa kuin joko Trondheimin tai Klingenthalin kisaviikonlopun jättäminen väliin. Yhdistetyssä on vielä luvassa neljä kisaviikonloppua putkeen ennen Seefeldin MM-kisoja.

Herola kertoo, että kaiken mennessä hyvin hän voinee kisata kaikki loputkin viikonloput ennen Seefeldiä. Jos taas nousujohteinen hyppääminen ei jatku, niin on mahdollista poiketa kotiin taas harjoittelemaan.

Herola aikoo pitää edelleen tulostavoitteistaan myös kiinni kohti Seefeldiä. Jo Rukan kisaviikonloppuna 23-vuotias siilinjärveläislähtöinen on puhunut, että kaiken onnistuessa hän pystyy nousemaan palkintokorokkeelle maailmancupissa tai arvokisoissa.

Ilkka Herola
Tomi Hänninen

– Perustaso hiihtopuolella tiedetään, että siitä ei jää kiinni. Nyt kohtuullinen hyppy riittää ihan hyvin sijoituksiin. Tämä on täysin hypystä riippuvaista. Kaikki tehdään sen eteen, että hyppy toimii Seefeldissä, Herola toteaa.

Seuraavaksi ennen Ranskan Chaux-Neuven kisaviikonloppua Herola toivoo saavansa yhden hyvän hyppyharjoituksen alle. Joka tapauksessa Sveitsin rajalta löytyvästä paikasta suomalaistähdeltä löytyy hyviä muistoja. Viime vuonna Herola nappasi siellä uransa toisen palkintokorokesijoituksen maailmancupissa.

– Tykkään suorituspaikoista siellä. Siinä mielessä on mukava lähteä ja toisinto olisi ihan mukava tähän kohtaan. Siitä olisi hyvä jatkaa, Herola totesi.

Lue lisää:

Herola teki mahtinousun hiihto-osuudella – hiipi lähemmäs palkintokorokesijoja

Vaisusti hypännyt Suomen yhdistetyn joukkue rakentaa MM-suunnitelman uusiksi: ”Tässä ei ole mitään muuta vaihtoehtoa” Karut tulokset kertovat, miten yhdistetyn suomalaiset ovat kärjessä vain yhdessä lajissa: "Ehkä pojillakin odotukset nousivat liian koviksi"

Huippulupauksena maailmalle lähtenyt suomalaisnuori huomasi tuijottavansa yksin hotellihuoneen seinää – Ilkka Herola luuli olevansa särkymätön, vaikka olisi tarvinnut ammattiapua

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat