Asiantuntijalta kovaa kritiikkiä ampumahiihdon romukaaoksesta: ”Tämä ei ole mistään kotoisin"

Yle Urheilun asiantuntija Sanna-Leena Perunka korostaa, että sunnuntaina nähdyt viestit Oberhofin maailmancupissa eivät ole normaaleja.

Älytön naisten viesti! Hurjia kaatumisia ja yksi surkea ammunta
Älytön naisten viesti! Hurjia kaatumisia ja yksi surkea ammunta

Ampumahiihdon maailmancupissa Oberhofissa nähtiin sunnuntaina aikamoista romurallia, kun moni kisaaja kaatui. Samalla aseesta lähti osia niin, että moni joukkue joutuu uudelleenrakennustalkoisiin ennen ensi viikon kisoja Ruhpoldingissa. Tapauksia oli miesten ja naisten viestit mukaan lukien toista kymmentä.

– Nyt pitää miettiä ennen Ruhpoldingin kisoja, voiko jotain tehdä paremmin. Eihän tämä ole mistään kotoisin, Yle Urheilun asiantuntija Sanna-Leena Perunka totesi.

– Tämä ei ole ihan normaalia.

Yksi kärsijöistä oli naisten kisassa Norjan Karoline Knotten. Häneltä irtosi takalevy pois aseesta. Silti hän onnistui hyvin: Vain yksi ohilaukaus.

Knuttenia kuitenkin tilanne harmitti. Hän syytti itseään kaatumisesta ja sitä kautta Norjan jäämisestä neljänneksi.

– Tuhosin kisan tänään. On todella uskomatonta, että muut tytöt onnistuivat niin hyvin. Olisimme olleet ilman minua palkintokorokeella. Se harmittaa, Knotten kyynelehti NRK:n haastattelussa.

Suomen valmentaja Juha Papinsaari ei ollut yhtä jyrkillä linjoilla kuin Perunka. Hän muistutti, että kisajärjestäjillä oli paljon tekemistä kovassa lumisateessa.

– Oli mutkaisia vauhdikkaita laskuja. Ei ollut helppoa pitää latua hyvässä kunnossa. Urheilijoilla pieni huolimattomuus kostautui. Meidän joukkue pääsi kuitenkin aika pienellä, kun tuli vain yksi kaatuminen, Papinsaari sanoo.

Oberhofissa kisataan MM-kisat vuonna 2023. Paikka tunnetaan huonoista keleistään, mutta toisaalta kisaa seuraa aina kymmeniätuhansia faneja. Papinsaari ei näe olosuhteissa ongelma, sillä MM-kisatkin ovat todennäköisesti vasta helmikuussa. Nyt ollaan kisattu tammikuussa.

– Tammikuu on vasta alkutalvea. Oikea talvi on vasta tulossa. Kisapaikkanahan tämä on ihan hyvä, Papinsaari sanoo.

Naisissa Suomi ei päässyt maaliin asti, sillä ennen ankkurivuorossa ollut Kaisa Mäkäräistä kärki otti Suomen kiinni. Miehissä sijoitus oli 16:s ja jäi voittajasta Venäjästä yli kahdeksan minuuttia.

– Naisten puolella ei oikein jäänyt yhtään mitään käteen. Venla (Lehtonen) ja Suvi (Minkkinen) epäonnistuivat aika pahasti tuulen lukemisessa. He eivät osanneet tehdä oikeita korjauksia. Laura teki perussuorituksen, Papinsaari totesi.

– Miesten osalta alku oli ihan kohtalaisen hyvä. Tuomaksella (Grönman) ei ollut hiihdossa hyvä päivä. Tero (Seppälä) kulutti aikaa turhaan varapatruunoihin. Ollilla (Hiidensalo) oli ihan perussuoritus.

Lue lisää: