Joonas Jehkinen vihdoin Ballmaster Openin voittoon – tuore isä lähetti isot kiitokset vaimolle

Joonas Jehkinen, 32, on voittanut keilailun Ballmaster Openin. Neljänä edellisenä vuonna kotimaan isoimman keilailuturnauksen voittopotti oli mennyt Suomen rajojen ulkopuolelle.

urheilu
Joonas Jehkinen
Joonas Jehkinen voitti Ballmaster-turnauksen ja 10 000 euroa.Antti Aimo-Koivisto/Lehtikuva

Joonas Jehkinen päihitti finaalissa Singaporen Cherie Tanin ja korjasi samalla itselleen kymmenen tuhannen euron pääpalkinnon. Jehkinen tuuletti vapautuneesti voiton ratkettua pistein 234-213. Välierässä Jehkinen voitti Petteri Salosen lukemin 248-231.

– Aivan mahtava fiilis. On tämä kyllä niin hienoa voittaa Ballmaster Open. Tämä on juuri se kilpailu, jonka kaikki suomalaiskeilaajat haluavat voittaa, Jehkinen summasi

Jehkinen on aikaisempina vuosina ollut kahteen otteeseen Ballmaster Openin kolmas ja kertaalleen toinen.

– Olen miettinyt välillä, voinko koskaan olla ykkönen tässä kilpailussa. Olen kuitenkin tiennyt, että minulla on mahdollisuudet siihen ja olen yrittänyt olla ottamatta asiasta paineita. Nyt se sitten onnistui.

Talin keilahalli pullisteli katsojia ja lisäksi loppuottelu lähetettiin suorana Ylen TV2 -kanavalla.

– Onhan se erilaista. Yleensä minulle ensimmäinen sarja on haastava, niin kuin tänäänkin, kun olin pitkästä aikaa kameroiden edessä. Loppuottelussa paineita ei enää samalla tavalla ollut, totesi kuopiolainen.

Jehkinen iloitsi voittoa yhdessä perheensä kanssa. Tuore isä lähettikin ison kiitoksen kotiin.

– Perhettä haluan kiittää, erityisesti vaimoani. Tässä on ollut hirveä kasa töitä viimeisen puolen vuoden aikana ja siihen päälle keilailukausi. Sen verran olen keilannut, että olen saanut pidettyä tuntuman yllä. Vaimo on sitten huolehtinut kotona paljon asioista.

Toiseksi sijoittunut Cherie Tan kuittasi itselleen kuusi tuhatta euroa ja kolmanneksi sijoittunut Petteri Salonen neljä tuhatta euroa.

Lähteet: Keilailuliitto

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat