Suora

  • Uinnin MM
  • Uinnin MM
  • Uinnin MM
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Messille historialliset 400 maalia täyteen La Ligassa – "Hän on eri galaksilta kuin muut"

La Ligan kaikkien aikojen maalipyssy Lionel Messi, 31, on tehnyt Espanjan pääsarjassa nyt 400 maalia.

urheilu
Lionel Messi, FC Barcelona
Lionel Messi, FC Barcelona AOP

Sarjahistorian ja tämän kauden maalikuningas Lionel Messi teki yhden maalin, kun hänen seuransa FC Barcelona kaatoi sarjassa Eibarin maalein 3-0 myöhään sunnuntaina. Kahdesta muusta kotijoukkueen maalista vastasi La Ligan maalipörssin kakkonen, argentiinalaisen tutkapari Luis Suarez.

Messi sai 400 liigamaalia täyteen Barcelona-paidassa pelattuaan uransa 435. sarjaottelun. Entinen Real Madrid-tähti Cristiano Ronaldo majailee kakkosena La Ligan kaikkien aikojen maalipörssissä 311 osumallaan.

Messi on tehnyt kaikki sarjat ja cup-ottelut huomioiden häkellyttävät 575 maalia pelaamissaan 638 ottelussa.

– Hän on ihan eri galaksilta kuin muut. Ihan uskomattomia lukemia, kun vielä huomioi sen faktan, että kaveri tekee kentällä paljon muutakin kuin pelkkiä maaleja. Messi ei ole pelkkä maalintekijä, vaan hän luo koko ajan maalitilanteita muille, Barcelonan valmentaja Ernesto Valverde hehkutti.

Luis Suarez oli luotsinsa kanssa samoilla linjoilla.

– Hänen on syytä olla ylpeä merkkipaalustansa. Ottelu toisensa perään Messi näyttää, kuinka upea pelaaja hän oikeasti onkaan. Olen mielettömän iloinen hänen puolestaan ja niistä historian teoista, joita hän kirjoittaa jatkuvasti seuralle, Suarez totesi.

Barcelonan sarjajohto pysyi viidessä pisteessä, sillä toisena oleva Atletico Madrid pystyi aiemmin sunnuntaina 1–0-voittoon Levantesta - kiitos Antoine Griezmannin viimeistelemän rangaistuspotkumaalin. La Ligan kolmonen Sevilla, joka taipui Ath. Bilbaolle vieraissa 0–2, on jo kymmenen pisteen päässä Barcelonasta. Real Betisin lukemin 2–1 myöhäisillan kamppailussa kaatanut Real Madrid on niin ikään kymmenen pistettä kärjestä.

Lähteet: AP - AFP

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat