Polvivamma ja tragedia kotisaarella – Rafael Nadal palasi rankan syksyn jälkeen pelikentille voitokkaasti

Espanjan Rafael Nadal on pelannut ennen Australian avoimia viimeksi syyskuussa Yhdysvalloissa

Australian avoin tennisturnaus
Rafael Nadal
AOP

Maailmanlistan kakkosella Rafael Nadalilla oli erityistä latausta, kun hän aloitti tenniksen Australian avoimet maanantaina varmaotteisella voitolla. Hän ei loukkaantumisten takia ole pystynyt pelaamaan sitten syyskuun Yhdysvaltain avointen, jossa hän joutui jättämään välierän kesken polvivamman takia.

Sittemmin espanjalainen on kuitenkin toipunut hyvin eikä pelitauko näkynyt pahemmin hänen otteissaan maanantaina Melbournessa.

– Jokainen päivä auttaa, joka päivä tunnen itseni paremmaksi ja itseluottamukseni kasvaa. Tämä oli siksikin tärkeä voitto, että tämä oli ensimmäinen otteluni vähään aikaan, Nadal kertoi ottelun jälkeen.

Nadal kaatoi ensimmäisellä kierroksella villin kortin pelaajan, isäntämaan James Duckworthin 6–4, 6–3, 7–5.

– Pelasin superaggressiivista pelaajaa vastaan. Hän tuli kentälle ajatuksenaan pelata tennistä tavalla, joka ei vastaa minun käsitystäni tenniksestä, Nadal totesi.

– En tarkoita tätä negatiivisesti, se todennäköisesti toimii hänen kohdallaan. Hän pelasi hyvän ottelun. Kun pelaaja lyö joka lyönnin tuolla tavalla, se tietysti tuo joskus murtoja, koska välillä tulee onnistumisia. Mutta pelasin itsekin hyvin.

17-kertainen grand slam -voittaja Nadal jahtaa Melbournessa uransa toista Australian avointen voittoa. Hänen ainoa mestaruutensa kauden ensimmäisessä grand slamissa tuli vuonna 2009.

Tulva tappoi tuttavia

Pelitaukonsa aikana lokakuussa Nadal koki myös varsin henkilökohtaisen tragedian, kun tulvat tappoivat 13 ihmistä hänen kotisaarellaan Mallorcalla. Suurin osa kuolonuhreista asui Sant Lorencissa, aivan Nadalin kotikylän Manacorin vieressä.

– Siellä asuu paljon sukulaisiani. Menetimme paljon ihmisiä, jotka tunsimme. Jotkut perheet menettivät melkein kaiken, Nadal kertoi.

Espanjalainen tennissuuruus kuitenkin sanoi, ettei Mallorcan tragedia muuttanut hänen näkökulmaansa elämään.

– Tiedän kyllä, mitä oikea elämä on, kuinka kovaa se voi olla. Silloin se tapahtui Mallorcalla, muutama viikko sitten Indonesiassa. Maailmassa tapahtuu paljon pahaa, ei vain tällaisia onnettomuuksia, vaan sotia ja muitakin kamalia asioita. Tällä kertaa se vain tapahtui kotikyläni vieressä.

Nadal lahjoitti tulvien pelastustöihin miljoona euroa.

– Menetettyjä ihmishenkiä ei voi korvata ikinä, mutta aineellisesti tilanne alkaa olla kohtuullinen.

Lue myös:

Rafael Nadal marssi vakuuttavasti jatkoon

Tenniksen megatähti opetteli pelaamaan huumeruiskujen ja jengiammuskelujen keskellä – kohut ja menestys loivat Serena Williamsista kiistellyn persoonan, jonka maine ulottuu kauas tenniksen ulkopuolelle

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat