Huono sää muuttaa Mäkäräisen ja Suomen joukkueen suunnitelmia tällä viikolla: "Maailmancup on maailmancupia, isot kisat muistetaan"

Suomen valmentaja Juha Papinsaaren mukaan Ruhpoldingia vaivaa alkuviikosta lumisade, kuten viikonloppunakin kävi Oberhofissa.

Kuva: AOP/imago sport

Ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräisellä ja monella muilla oli vaikeuksia viikonloppuna Oberhofissa kovan lumisateen takia, mutta sää aiheuttaa muutoksia myös tälläkin viikolla matkalla kohti Ruhpoldingin kisoja.

Suomen maajoukkueen ampumavalmentaja Juha Papinsaari kertoi Oberhofissa Yle Urheilulle, että joukkue jäi Oberhofiin vielä sunnuntaina yöksi. Suomen urheilijat lähtivät kohti Ruhpoldingia varhain maanantaina.

– Sääolosuhteet ovat aika huonot Ruhpoldingin päässä. Tiistaina on edessä treenipäivä, jos stadionilla saadaan paikat kuntoon. Ainakaan maanantaina siellä ei tapahdu mitään, koska on niin paljon lunta, Papinsaari toteaa.

Mäkäräinen oli alkukaudesta erinomaisessa vireessä ammuntapenkalla, mutta ennen joulua viimeisessä kisassa Nove Mestossa ja viikkoloppuna Oberhofissa on ollut tahmeaa. Mäkäräinen on myös ehtinyt pudota maailmancupin pisteiltä ulos jo kaksi kertaa ja on kokonaiskilpailussa kahdeksantena.

Ratkaisuksi ongelmiin on ehdotettu täyttä nollaamista. Mäkäräisen ensimmäinen kisa Ruhpoldingissa on luvassa torstaina.

– Varmasti käydään rataan tutustumassa. Ainakin yksi tai kaksi kertaa käydään ampumassa. Laukausmäärät eivät ole kovin suuria, mutta tehdään sisäänajo uuteen paikkaan, Papinsaari toteaa.

Mäkäräinen ei päässyt kisaamaan lainkaan sunnuntaina, kun Suomi liputettiin ulos radalta ennen hänen ankkurivuoroaan. Papinsaari totesi, että se varmasti harmitti Mäkäräistä. Toisaalta lepokaan ei valmentajan mielestä tee huonoa tiukan kolmen kisaviikon rypistyksen keskellä.

– Tässä ei ole nyt mitään normaalista poikkeavaa. Työt jatkuvat, kuten Kaisa aina sanoo. Tähtäin on edelleen maaliskuun MM-kisoissa. Maailmancup on maailmancupia. Se on tietysti tärkeä, mutta isot kisat muistetaan, Papinsaari heittää.

36-vuotias Mäkäräinen voitti viime kaudella urallaan kolmatta kertaa maailmancupin kokonaiskilpailun. Vuoden 2011 takaa-ajon maailmanmestaria arvokisamenestys on kiertänyt kauempaa viime vuosina. Edelliseltä viideltä vuodelta saldona on kolme MM-pronssia.

Lue lisää: