Suora

  • Jalkapallon naisten maaottelu: FIN - ISL
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: CHN - ESP
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: RSA - GER
  • Urheiluruutu
  • Jalkapallon naisten maaottelu Suomi - Islanti 17.6.
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: NGA - FRA
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: KOR - NOR
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Yllätysveto! JYP palaa loppukaudeksi takaisin Dufvan aikaan: "Tavoite on, että JYP pelaa tänäkin keväänä playoffseissa"

SM-liigassa kahdenneksitoista jäänyt JYP on irtisanonut päävalmentajansa Lauri Merikiven. Loppukauden jyväskyläläisten päävalmentajana toimii Risto Dufva

Jääkiekon miesten SM-liiga
Risto Dufva
Risto DufvaTomi Hänninen

Jääkiekon SM-liigassa pelaava JYP on irtisanonut tällä kaudella päävalmentajapestissä aloittaneen Lauri Merikiven, 35. Loppukauden JYPiä valmentaa tuttu kasvo, kun 55-vuotias Risto Dufva palaa Jyväskylään.

JYPillä ja Merikivellä oli kolmivuotinen sopimus, mutta seuran tiedotteen mukaan (siirryt toiseen palveluun) sopimuksen purku oli tässä vaiheessa mahdollista "molemmin puolin kohtuullisen ehdoin".

– Kun synnyinkaupunkini joukkue JYP esittää kutsun, siihen vastataan myönteisesti. Selkeä tavoite on, että JYP pelaa tänäkin keväänä playoffseissa. Tehtävä on haastava, mutta mahdollinen, Dufva kommentoi JYPin tiedotteessa.

Jyväskyläläisseuran kone on yskinyt kuluvalla kaudella. 39 ottelusta JYP on kerännyt vain 50 pistettä. Seura on sarjataulukossa kahdentenatoista, kahdeksan pisteen päässä viimeisestä pudotuspelipaikasta.

JYPin puheenjohtajan Jukka Seppäsen mukaan muutos oli pudotuspelijahdin kannalta välttämätön.

– Tarvitsemme nyt joukkueeseen riittävän ison muutoksen playoffs-paikan saavuttamiseksi. Päätöstä helpotti se, että tiedämme Risto Dufvan osaamisen muutosjohtajana, hän kommentoi seuran tiedotteessa.

Dufva on aiemmin valmentanut JYPiä reilun neljän kauden ajan 2007–2012. Hän johdatti JYPin sen seurahistorian ensimmäiseen Suomen mestaruuteen keväällä 2009. Dufva on lisäksi voittanut päävalmentajana neljä kertaa Mestiksen mestaruuden. Liigassa hän on valmentanut JYPin lisäksi, Tapparaa, Lukkoa ja Jukureita.

Jukureiden peräsimestä Dufva sai potkut viime keväänä. JYPistä Dufva irtisanottiin kesken kauden 2011–12. Tuolloin hänet korvasi Jyrki Aho.

Lue myös:

JYP julkistanut tukun jatkosopimuksia

Suositun kiekkovalmentajan äkkilähtö hämmästyttää Mikkelissä – Risto Dufva: "Tässä on taas taikuri vailla sirkusta"

Jukurit-pomo hiljenee Dufvan sopimuksen purkamisen syistä – kommentoi päävalmentajan olympiareissua: "Siinä oli tietysti monta muutakin juttua"

Dufva jättää Jukurit – "Olen kantanut korteni kekoon"

Lähteet: JYPin tiedote

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat