Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Andy Murrayn mahdollinen jäähyväisturnaus päättyi avauskierrokselle: "Jos tämä oli viimeinen otteluni, oli päätös mahtava"

Viidesti Australian avointen finaalissa pelannut Murray joutui antautumaan espanjalaiselle Roberto Bautista Agutille.

tennis
Andy Murray
AOP

Entinen maailmanlistan ykkönen Andy Murray hävisi Australian avointen ensimmäisen kierroksen ottelunsa Roberto Bautista Agutille.

Lonkkavaivoista kärsinyt Murray venytti ottelun ratkaisun aina viidenteen erään, mutta lopulta espanjalainen oli parempi 6–4, 6–4, 6–7 (5–7), 6–7 (4–7), 6–2.

Murray väläytti perjantaina tiedotustilaisuudessa, että Australian avoimet saattaa jäädä hänen uransa viimeiseksi tennisturnaukseksi. Hän kertoi aiemmin suunnitelleensa uran lopettamista Wimbledonin tennisturnauksen jälkeen, mutta kivut ovat tehneet pelaamisesta hankalaa.

– Jos tämä oli viimeinen otteluni, oli päätös mahtava. Annoin kirjaimellisesti kaikkeni. Se ei riittänyt, joten onnittelut Robertolle ja hänen tiimilleen, Murray sanoi ottelun jälkeen antamassaan haastattelussa.

Melbournessa nähtiin myös koskettavat videoterveiset, kun tennismaailman huiput Roger Federerin, Rafael Nadalin ja Novak Djokovicin johdolla lähettivät terveisensä kolminkertaiselle Grand Slam -voittajalle.

– Ehkä näemme vielä. Teen kaikkeni sen eteen, Murray sanoi.

Hän sanoi päättävänsä uransa jatkosta ensi viikon aikana.

Federer varmasti jatkoon

20-kertainen Grand Slam -voittaja Roger Federer eteni varmasti jatkoon, kun hän päihitti avauskierroksella Uzbekistanin Denis Istomin 6–3, 6–4, 6–4. Federer jahtaa seitsemättä Australian avointen voittoaan.

Lue myös:

Andy Murrayn lopettamispäätös tuli Roger Federerille shokkina – "Hän on voittanut kaiken haluamansa"

Rafael Nadal uskoo kilpakumppanin kipeän lopettamispäätöksen olevan oikea – "Suuri menetys tennikselle"

Andy Murray kyynelehti vuolaasti lehdistötilaisuudessaan: "En tiedä, pystynkö pelaamaan kivun kanssa Wimbledoniin asti"

Australian avoimet saattaa jäädä lonkkavaivaisen Murrayn viimeiseksi turnaukseksi: "Kipua on liikaa, enkä halua jatkaa pelaamista sen kanssa"

Lähteet: Reuters

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat