Suora

  • PUBG Global Summit: Lontoo, pudotuspelit
  • Futsal-liiga, Miesten 2. loppuottelu Leijona Futsal - KaDy
  • Jääkiekon Nordic cup, Suomi - Norja
  • SM-liigan pronssiottelu Tappara - HIFK
  • Sandra Eriksson ja kadonneet tunteet
  • Jääkiekon U18 MM: BLR - FIN
  • Jääkiekon U18 MM, Valko-Venäjä - Suomi
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Tommi Mäkinen paljasti: Fernando Alonso halusi Toyotan WRC-auton rattiin Jyväskylän MM-ralliin – "Tutkimme nyt, mikä olisi paras ratkaisu"

Tommi Mäkinen päästää Fernando Alonson WRC-auton rattiin, koska espanjalainen pyysi tätä.

ralliautoilu
Fernando Alonso
Fernando Alonso. EPA

Formula ykkösten kaksinkertainen maailmanmestari Fernando Alonso pääsee tänä vuonna testaamaan Toyotan WRC-ralliautoa. Alonso on kysynyt Toyotan rallitallia johtavalta Tommi Mäkiseltä, voisiko hän päästä testaamaan WRC-Yarista Jyväskylän MM-rallin yhteydessä.

– Hän kysyi, voisiko hän testata WRC-autoa Suomessa, Toyotan rallitallin pomo Mäkinen paljasti AS-lehdelle. (siirryt toiseen palveluun)

37-vuotias espanjalainen Alonso ajoi viime kaudella McLarenin F1-tallissa, mutta päätti lopettaa päättyneen kauden jälkeen kuninkuussarjassa. Hänet on nähty viime aikoina IndyCar-sarjassa, Lemansin 24 tunnin ajoissa ja rata-autoilun WEC-sarjassa. Nyt hän haluaa kokea siipiään Toyotan WRC-auton ratissa.

Mäkisen mukaan Alonso ei voi testata WRC-autoa Suomen MM-osakilpailun yhteydessä, koska FIA:n virallisia testipäiviä on rajoitetusti ja talli haluaa silloin ajattaa kokeneita kuljettajiansa. Alonso nähtäneen WRC-Yariksen puikoissa jossain Toyotan markkinointitapahtumassa, koska niitä ei lasketa virallisiksi testeiksi.

– Haluamme kuitenkin kaikki nähdä Fernandon WRC-Yariksen ratissa. Tutkimme nyt, mikä olisi paras ratkaisu. Varmaan paras paikka tälle olisi joku pr-tapahtuma, joita teemme vuoden mittaan, Mäkinen valotti.

Mäkinen ja Alonso tapasivat ensimmäistä kertaa Japanissa marraskuussa järjestetyssä markkinointitapahtumassa.

– En ollut aikaisemmin tavannut Alonsoa. Oli todella mukavaa tavata hänet, hän on suuri hahmo moottoriurheilussa, Mäkinen selvitti.

Lue myös:

Kahta maailmanmestaruutta jahtaava Tommi Mäkinen arvioi tiiminsä kuljettajat – haasteena pitää hurjapäät ruodussa ja tiellä

Toyota kasvattaa nuoren japanilaiskuljettajansa MM-osakilpailujen määrää – mukana myös SM-ralleissa

Yksi kaikkien aikojen F1-tähdistä jätti sarjan – poikkeusluonteesta piti tulla uusi Michael Schumacher, mutta väärät valinnat pudottivat pohjalle: ”Poliittisesti ristiriitainen persoona”

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat