Suora

  • PUBG Global Summit: Lontoo, pudotuspelit
  • Futsal-liiga, Miesten 2. loppuottelu Leijona Futsal - KaDy

Mari Eder jättää myös Ruhpoldingin ampumahiihtokisat väliin: "Maailmancupiin tullessa pitää olla valmis tekemään tulosta"

Suomen ampumahiihtomaajoukkueen päävalmentajan Jonne Kähkösen mukaan Mari Ederin tilannetta katsotaan päivä kerrallaan.

ampumahiihto
Mari Eder
AOP/imago sport

Mari Eder jättää myös Ruhpoldingin maailmancupin kisat väliin. Asian vahvisti Yle Urheilulle Suomen ampumahiihtomaajoukkueen päävalmentaja Jonne Kähkönen. Eder ja Kähkönen olivat keskustelleet asiasta tiistaiaamuna.

Eder vetäytyi aiemmin jo viime viikon Oberhofin ampumahiihdon maailmancupin kisoista. Eder jätti myös maastohiihdon puolella Tour de Skin kesken.

– Emme ole katsoneet pitkälle tulevaisuuteen. Mennään viikko kerrallaan, Kähkönen kuvaili Ederin tilannetta.

Tarkemmin Kähkönen ei halunnut kommentoida Ederin vetäytymisen taustoja.

– Haluamme varmistaa, että Mari on kisaladulle palatessaan täydessä kisaiskussa. Se on ehdoton lähtökohta. Silloin kun asiat eivät ole kunnossa syystä tai toisesta, niin on turha kilpailla. Se ei ole henkisesti hyvä. Maailmancupiin tullessa pitää olla valmis tekemään tulosta, Kähkönen muotoilee.

Eder on kertonut aiemmin tänä talvena, että Pohjois-Amerikan kiertueen ampumahiihtokisat jäisivät välistä. (siirryt toiseen palveluun) Tarkoituksena Ederillä on ollut valmistautua silloin Seefeldin MM-hiihtoihin. Näillä näkymin ampumahiihdon maailmancupin kisoja olisi Ederille tarjolla siis vain ensi viikolla Anterselvassa ennen ampumahiihdon MM-kisoja Östersundissa.

– Taustalla on kuitenkin se, että Mari on harjoitellut hyvin. Se ei ole yhdestä tai kahdesta kisaviikonlopusta kiinni. Toki on selvää, että kisatuntumaa täytyy olla. Mutta Pohjois-Amerikan kiertue ei ole ainoa paikka. On myös EM-kisat Valko-Venäjällä. Se on äärettömän kova ja hyvä tilaisuus sparrata tekemistä ennen MM-kisoja, Kähkönen sanoo.

Ruhpoldingissa on myös kärsitty jo ennen kisoja vaikeista olosuhteista. Miesten pikakisa on peruttiin keskiviikolta. Traunsteinin maakunta on hätätilassa kovan lumentulon takia. Ruhpoldingissa on satanut kahden viime viikon aikana jopa kaksi metriä lunta.

– Yleinen katastrofitila on julistettu päälle. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että maanviljelijältä otetaan aurausapuun traktori kysymättä, jos tarvitaan. Se kuvastaa hyvin, missä mennään. Lumivyöryvaara on korkea, Kähkönen sanoo.

Kähkösen mukaan miesten pikakisa on luvassa todennäköisesti torstaiaamuna.

– Nyt on lumisade loppunut. On toiveita, että keli lähtee tästä paranemaan. Tässä on kyllä paljon siivottavaa. Märkää lunta on vähän joka paikassa. Katsotaan, miten järjestäjät selviävät. Organisaatio on tosin aika rutinoitunut. Kalustoa on paljon, niin toistaiseksi näyttää hyvältä, Kähkönen toteaa.

Lue lisää:

Karjalainen: Mari Eder jää sivuun seuraavista ampumahiihdon maailmancupin kisoista

Eder surkeana ja vähäsanaisena sprinttikarsinnan jälkeen – "En ole koskaan urani aikana karsiutunut"

Mari Ederin haastattelu päättyi hysteeriseen naurukohtaukseen: "Sehän eskaloitui nopeasti"

Pahasti romahtanut Mari Eder lähtee täytenä kysymysmerkkinä hyvään MM-hiihtomittariin: ”Emme ole päässeet kiinni siihen, mikä kropassa on ollut”

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat