Suora

  • Dota 2: The International

Montrealin yleisö huusi Antti Niemeä – "En tiedä olenko kuullut aiemmin tuollaista"

Veteraanimaalivahti torjui 52 laukausta, kun Canadiens kukisti Panthersin.

NHL
Antti Niemi lähikuvassa.
Getty Images

Montreal Canadiensin kotiyleisö huusi tiistaina Antti Niemeä. 35-vuotias maalivahti poukkoili viime kaudella kolmessa eri NHL-joukkueessa ja näytti jo liukuvan ulos liigasta, mutta tiistaina Niemi pysäytti 52 laukausta ja auttoi Canadiensin 5–1-voittoon Florida Panthersista.

– En tiedä olenko kuullut aiemmin tuollaista, joten se oli aika musertavaa, Niemi kommentoi yleisön huutoa NHL:n nettisivuilla.

Ottelun parhaaksi pelaajaksi valittu Niemi jäi vain yhden torjunnan päähän Montrealin yhden ottelun ennätyksestä, jota pitävät nimissään Wayne Thomas ja Carey Price. Thomas teki ennätyksen maaliskuussa 1974, kun Montreal voitti Pittsburgh Penguinsin 5–4.

Tieto yllätti Niemen.

– Wayne Thomas? Ei voi olla. Hän oli minun maalivahtivalmentajani San Jose Sharksissa. Minun täytyy soittaa hänelle, Niemi sanoi.

Ottelu oli Niemen toinen vuodenvaihteen jälkeen. Viikko sitten hän torjui Montrealin voittoon Detroitista pysäyttämällä 30 laukausta.

– Kaikkien nousujen ja laskujen jälkeen tämä on mahtavaa. On mahtavaa pelata pari hienoa ottelua, Niemi sanoi.

Montrealin Max Domi katkaisi 18 ottelun maalittoman kauden ja kiitteli Niemeä.

– Tämä oli valtavan tärkeä voitto. Niemi oli tietenkin selkeästi paras pelaajamme. Hän voitti pelin meille. Se tuntuu hyvältä. Hän on tämän joukkueen työteliäin kaveri, hän lähtee jäältä viimeisenä ja ottaa kaikki laukaukset. Hän on ollut syystäkin pitkään liigassa. Tämä oli hienoa nähtävää, Domi sanoi.

Panthersille tappio oli jo seitsemäs peräkkäinen, mikä on joukkueen pisin tappiokierre sitten syksyn 2013. Panthersia ei auttanut kauden selkeästi korkein määrä laukauksia kohti maalia (53).

– Niemelle täytyy antaa paljon tunnustusta. Me loimme tässä pelissä todennäköisesti kauden suurimman määrän maalipaikkoja, ja hän vastasi siihen, Floridan valmentaja Bob Boughner sanoi.

Montrealin suomalaishyökkääjä Jesperi Kotkaniemi teki ottelussa upean maalin. Osuma oli tulokashyökkääjälle kauden kuudes. Kotkaniemen hienon maalin voit katsoa oheisesta twiitistä.

Montrealin suomalaishyökkääjät Joel Armia ja Artturi Lehkonen kirjasivat yhden syöttöpisteen.

Lue myös:

Mäenalanen hirmuvireessä ja Filppula ratkaisi jatkoajalla – Niemi otti 52 torjunnan voiton

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat