Rullalautailumaajoukkue houkutteli lajin huippunimen Suomen riveihin – tavoitteena paikka Tokion olympialaisiin

Skeittaus on ensimmäistä kertaa mukana olympiakilpalajina Tokion vuoden 2020 olympialaisissa.

urheilu
 Lizzie Armanto pitelee rullalautaa käsissään.
Lizzie ArmantoAOP

Suomen rullalautailumaajoukkue vahvistuu ammattilaisskeittaaja Lizzie Armantolla, 25, joka on usean vuoden ajan kuulunut lajin menestysurheilijoihin. Hän on voittanut uransa aikana muun muassa X Gamesin rullalautailun parkin.

Yhdysvalloissa varttuneen Armanton isä on kotoisin Suomesta. Armantolla on Suomen ja Yhdysvaltojen kaksoiskansalaisuus, joka mahdollistaa olympiapaikan tavoittelun Suomen edustusasussa.

Skeittaus on ensimmäistä kertaa mukana olympiakilpalajina Tokion vuoden 2020 olympialaisissa. Miehet ja naiset kisaavat streetissä ja parkissa kummassakin lajissa 20 kilpailijan voimin. Yhdestä maasta voi osallistua enimmillään kolme urheilijaa per laji.

Armanton lisäksi Suomen maajoukkueeseen kuuluvat nyt Jaakko Ojanen ja Kasperi Kropsu. Olympiapaikan saavuttaakseen skeittaajan täytyy kerätä tarvittava määrä pisteitä lajin eri kilpailutapahtumista.

Lue myös:

Suomen nuori skeittitähti on jo säväyttänyt todennäköisiä olympiamitalisteja vastaan, mutta häntä harmittavat muutokset uutuuslajin perinteeseen: ”Tuo tapa on tyhmä"

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat