Suora

  • Urheiluruutu

Eero Markkasella käsittämätöntä vientiä Indonesiassa: Viisituhatta fania harjoituksissa, turvamiehiltä tarvitaan apua ja ostoskeskukseen ei voi mennä – agentti nauraa kriitikoille

Eero Markkasen agentti Jonne Lindblom kiistää, että hyökkääjän siiirron taustalla Indonesiaan olisi pelkkä raha. Lindblomin mukaan Markkanen halusi uralleen uuden alun uudessa ympäristössä.

Ulkomaiden jalkapallo
Eero Markkanen Randers FCq
Tuulettaako Eero Markkanen maaleja Indonesiassa? Tämä on arkistokuva Tanskasta.Getty Images

Suomen jalkapallomaajoukkueen hyökkääjä Eero Markkanen on otettu villisti vastaan uudessa seurajoukkueessaan Indonesiassa.

Yli viisituhatta kannattajaa oli seuraamassa, kun Markkanen harjoitteli ensimmäisen kerran pääsarjajoukkue PSM Makassarin riveissä tiistaina.

Markkasen agentti Jonne Lindblom oli myös paikan päällä ja pääsi hämmästelemään tunnelmaa.

– Se oli ihan käsittämätöntä. Olen käynyt aika monessa maassa, mutta en ole tällaista mediamyllytystä nähnyt, Lindblom hehkutti Yle Urheilulle puhelimitse Indonesiasta.

Pyöritys Markkasen ympärillä alkoi jo sunnuntaina. Makassar on Indonesian viidenneksi suurin kaupunki lähes kahdella miljoonalla asukkaallaan. Siirto vuoti sunnuntaina ulos. Länsimaalainen 197-senttinen mies herätti huomiota kaupungissa.

Lindblom ja Markkanen ovat saaneetkin heti arvokkaita vinkkejä samaan aikaan seuraan siirtyneeltä australialaiselta Aaron Evansilta.

– Ulkomaalaiset ovat supertähtiä tuossa joukkueessa. He eivät voi liikkua minnekään. Evans antoi pari vinkkiä, mitä emme tienneet. Ei voi mennä esimerkiksi ostoskeskukseen, kun ihmiset alkavat piirittää heti, Lindblom sanoo.

Lindblomin mukaan Markkanen on ottanut kuitenkin huomion hyvin vastaan.

– Kun lähdettiin stadionilta, niin siinä tarvittiin turvamiehiltä apua. Siinä Eero oli vähän ihmeissään, mutta vaikuttaa hän ainakin alkuun viihtyvän, Lindblom kertoo.

Uusi alku uudessa ympäristössä

Markkasen siirto Indonesiaan on herättänyt myös kritiikkiä. Moni on arvostellut sitä, kuinka siirto Aasian kentille vaikuttaa suomalaisen maajoukkuehyökkääjän uraan. Siirtoa Indonesiaan on pidetty merkkinä siitä, että 27-vuotiaan Markkasen ura on laskusuunnassa.

– Olen huomannut niitä kommentteja. Olen naureskellut sille, että Suomessa ollaan niin negatiivisia. Ei voida miettiä isoa kuvaa, Lindblom heittää.

Markkanen edustaa nyt peräti kuudetta seuraansa sen jälkeen, kun Real Madridin kakkosjoukkue purki hänen sopimuksensa elokuussa 2015. Takana ovat niin vaikeat lainapestit Saksaan ja Tanskaan sekä siirto lopulta Allsvenskanista pudonneeseen Dalkurdiin.

– Eero koki niin, että tässä on uusi alku uudessa ympäristössä. Pidimme tätä mielenkiintoisena haasteena. Ura ei ole tässä, Lindblom vakuuttaa.

Eero Markkanen
AOP

Rahaa Indonesiassa seuroilla riittää, sillä esimerkiksi entisen Valioliiga-tähden Michael Essienin vuosipalkaksi kaudelle 2017 raportoitiin 750 000 Yhdysvaltain dollaria eli päälle 650 000 euroa. (siirryt toiseen palveluun)

Agentti Lindblom tyrmää näkemyksen siitä, että Eero Markkanen olisi siirtynyt Indonesian kentille rahan perässä. Sen hän toki myöntää, että seuran palkkabudjetti koostuu pääosin neljän ulkomaalaispelaajan palkkioista.

– Vaikka Eerolla on ollut vaikeaa viimeiset puolitoista vuotta, niin yllättävän hyvin hänestä oltiin kiinnostuneita. Ruotsissa olisi useampi joukkue halunnut hänet. Puolasta oli Euroopan tasolla taloudellisesti hyvä vaihtoehto. Englannistakin oli tarjousta, Lindblom luettelee.

"Eerolla on selkeät edut tässä sarjassa"

Lindblom ja Markkanen olivat Indonesiasta tehdyn taustaselvityksen jälkeen valmiita hyväksymään Makassarin tarjouksen. Lindblom ei osaa kuitenkaan vielä arvioida tarkasti Indonesian pääsarjan tasoa. Hän on nähnyt vain tämän kauden Makassarin harjoitukset, joissa siis Markkanenkin oli mukana.

– Eerolla on selkeät edut tässä sarjassa. Paikalliset pelaajat ovat pienikokoisia, niin Eero voi isona käyttää hyödykseen kokoa ja voimaansa. Paikalliset pelaajat ovat todella nopeita ja yllätävän taitavia. Taktinen osaaminen on heikommalla tasolla, Lindblom kertoo.

Eero Markkanen
Tomi Hänninen

– Sarja on myös ilmeisen tasainen. Parina viime vuotena mestari on voinut olla seuraavalla kaudella keskikastissa. Mestarisuosikkeja on useampia.

Tulevaisuutta Lindblom ja Markkanen eivät ole suunnitelleet vielä tätä kautta pidemmälle hirveän tarkasti.

– Minullakaan ei ollut rehellisesti sanottuna tiedossa, kuinka iso juttu jalkapallo täällä on. Mutta Indonesia on maailman neljänneksi väkirikkain maa. Nyt tänne on vuoden sopimus. Katsotaan sitten, tuleeko Eero takaisin Eurooppaan vai jääkö Aasiaan. Toivotaan, että Eero tekee paljon maaleja, Lindblom toteaa.

Lue lisää:

Eero Markkaselle yllätyspesti Indonesiaan

Eero Markkanen iloitsi maajoukkueuransa ensimmäisestä osumasta – Kamara seurasi ottelun katsomosta: "Dundee haluaa Glenin takaisin"

Huuhkajat yllätti Ruotsin Qatarissa – Eero Markkanen osui vihdoin maajoukkuepaidassa

Eero Markkasen minuutit ovat tiukassa, haussa taas uusi vaihtoehto – maajoukkue ja kannattajat antaneet virtaa vaikeaan syksyyn: ”Jatkakaa samaan malliin”

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat