Suora

  • Urheiluruutu

Henri Laaksosen hurja taistelu Australian nousevaa tähteä vastaan ei aivan riittänyt – Nadalin kohtaaminen jäi pienestä kiinni

Sveitsiä edustava Henri Laaksonen hävisi viiden erän taistelun jälkeen Australian Alex de Minaurille Australian avoimissa.

tennis
Henri Laaksonen.
EPA

Sveitsiä edustava Henri Laaksonen taisteli hienosti Australian avoimen tennisturnauksen toisella kierroksella 27:nneksi sijoitettua australialaista Alex de Minauria vastaan. Australialainen voitti lopulta viiden erän väännön jälkeen 6–4, 6–2, 6–7, 4–6, 6–3.

Laaksonen hävisi kaksi ensimmäistä erää melko selvästi, mutta aloitti sen jälkeen kovan taistelun. Kolmannen erän tiebreakissa australialaisella oli ottelupallo omassa syötössään, mutta Laaksonen käänsi erän itselleen. Neljännessä erässä Laaksonen hallitsi palloralleja ja siirsi ratkaisun viidenteen erään.

Heti viidennen erän alussa de Minaur mursi Laaksosen syötön, mutta Laaksonen mursi takaisin. Lopulta australialainen oli sitkeämpi ja taisteli voiton lähes neljän tunnin väännön jälkeen. Hän kohtaa seuraavaksi Rafael Nadalin.

Laaksonen edusti nuorena Suomea, mutta siirtyi vuoden 2011 alusta edustamaan isänsä kotimaata Sveitsiä. 26-vuotias Laaksonen on maailmanlistalla sijalla 166. Viime vuoden loukkaantumiset pudottivat häntä listalla. Parhaimmillaan Laaksonen on ollut sijalla 93.

19-vuotias de Minaur on nouseva tähti Australiasta. Hän on nyt jo maailmanlistalla sijalla 29 ja voitti Sydneyn ATP-turnauksen juuri ennen Australian avoimia.

Virtanen nelinpelin turnausvoittoon

Otto Virtanen viimeisteli kuntoaan Australian avointen poikien sarjaan voittamalla nelinpelin 1. kategorian ITF World Junior Tennis Tourin kilpailussa Australian Traralgonissa. Virtanen ja australialainen Rinky Hijikata kukistivat finaalissa tsekkiläinen Jiri Leheckan ja puolalaisen Wojciech Marekin 6–0,6–3.

Australian avointen juniorisarjat alkavat lauantaina. Virtanen on kaksinpelissä kolmanneksi sijoitettu.

Lue myös:

Nyt jysähti Australian avoimissa: 20-vuotias yhdysvaltalainen passitti katsomoon viime vuoden Wimbledonin finalistin

Kontinen ja Peers aloittivat Australian avoimet lupaavasti

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat