BC Nokia värväsi huippulupauksen, jonka ura on luisunut pahasti alamäkeen – taustalla mystinen pelikielto

Takamies Jalek Feltonin sopimuksessa BC Nokian kanssa on kuukauden koeaika.

Korisliiga
Jalek Felton
Jalek Feltonin yliopistoura loppui pelikieltoon.Jacob Kupferman / AOP

Korisliigan BC Nokia on pestannut 20-vuotiaan amerikkalaisen takamiehen Jalek Feltonin, jonka lupaavasti alkanut ura on viime vuoden aikana kulkenut kuoppaista tietä. Lukioaikanaan ikäluokkansa kärkipelaajiin arvioitu Felton pelasi North Carolinan huippuyliopistossa kaudella 2017–2018, mutta yliopisto asetti hänet tammikuussa 2018 pelikieltoon, jonka syytä ei julkistettu.

Erinomaisena pallonkäsittelijänä tunnettu Felton siirtyi täksi kaudeksi slovenialaiseen Olimpija Ljubjanaan, mutta pelasi Slovenian pääsarjassa vain kaksi ottelua.

– Jos haluamme antaa itsellemme mahdollisuuden pudotuspeleissäkin otteluita voittaa, niin tarvitsemme x-factoria, jolla on potentiaali ratkoa pelejä jopa Korisliigan huippujoukkueita vastaan. Tässä tilanteessa meillä oli mahdollisuus tällaiseen "high-risk, high-reward" -ratkaisuun ja nyt ei ainakaan mielenkiintoa tule keväästä puuttumaan, Nokian päävalmentaja Ville Tuominen sanoi joukkueen kotisivuilla (siirryt toiseen palveluun).

Felton mitattiin Yhdysvaltain juniorimaajoukkueen leirillä 2014 pituudeltaan 187-senttiseksi ja syliväliltään 203-senttiseksi.

Felton saapuu Suomeen ensi viikonvaihteessa. Hänen sopimuksessaan on kuukauden koeaika.

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat