Veikkausliigassa luvassa kaikkien aikojen pisin kausi, joka venyy marraskuulle – Stadin derbyt pelataan arkipäivinä

Yksi kesän erikoisuuksista on RoPSin ja KPV:n kesäkuussa pelattava ottelu, joka pelataan 22.15.

Veikkausliiga
HJK:n Akseli Pelvas sekä HIFK:n Tuukka Andberg ja Esa Terävä tavoittelevat palloa.
HJK:n Akseli Pelvas sekä HIFK:n Tuukka Andberg ja Esa Terävä tavoittelivat palloa Stadin derbyssä vuonna 2017.Tomi Hänninen

Jalkapallon Veikkausliigan kauden 2019 ohjelma on julkaistu. Pääsarjaan palannut HIFK kohtaa HJK:n runkosarjan aikana kaksi kertaa. Stadin derbyt pelataan tiistaina 23. huhtikuuta ja torstaina 4. heinäkuuta.

Vuosina 2015–2017 HJK:n ja HIFK:n välillä pelattiin kiihkeitä paikallisotteluita, joiden yhteydessä tapahtui toisinaan ylilyöntejä kannattajien parissa.

– Viranomaisten kanssa on tehty yhteistyötä aiheen tiimoilta. Stadin derbyt pelataan arkena, jalkapalloliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa kertoi tiedotustilaisuudessa.

HIFK pelasi viime kaudella toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Ykkösessä, mutta HJK väänsi liigassa Hongan kanssa pääkaupunkiseudun herruudesta. Syyskuussa pelatun Honka–HJK-ottelun lopussa kannattajajoukot ottivat yhteen kentällä ja Espoon Tapiolan urheilupuiston ympäristössä.

Kyseinen ottelu pelattiin lauantaina, mutta rähinöinnistä huolimatta Honka saa edelleen pelata lauantaiotteluita HJK:ta ja nyt myös HIFK:ta vastaan. HIFK isännöi Honkaa maanantaina ja HJK keskiviikkona. Honka isännöi kumpaakin helsinkiläisjoukkuetta lauantaipelissä.

– Tiedostamme haasteen, mutta on olemassa rajoitteita. Esimerkiksi HJK pelaa europelejä, ja ne ovat arkena. Heidän liigaotteluitaan on pakko sijoittaa viikonlopuille, Marjamaa vastasi kysymykseen viime kauden kaltaisten ylilyöntien ehkäisemisestä.

HIFK:n lisäksi sarjaan nousi myös KPV, jonka nousu aiheuttaa sähinää Pohjanmaalle.

– HIFK:n nousu tuo oman jännityksen sarjaan. Pohjanmaalla luvassa on omat kinkerit, kun KPV nousi pitkän tauon jälkeen pääsarjaan, Marjamaa viittasi KPV:n lisäksi Pohjanmaan joukkueista myös VPS:ään ja SJK:hon.

Yksi erikoisuuksista on 29. kesäkuuta pelattava RoPSin ja KPV:n ottelu, joka alkaa kello 22.15. Rovaniemellä pelataan yöttömän yön ottelu.

Sarjajärjestelmässä muutoksia

Jalkapalloliigan sarjajärjestelmä uudistuu kaudeksi 2019. Sarjassa pelaavat 12 joukkuetta pelaavat kaksinkertaisen sarjan, jonka jälkeen joukkueet jaetaan kuuden joukkueen yksinkertaiseen mestaruussarjaan ja kuuden joukkueen yksinkertaiseen haastajasarjaan. Haastajasarjasta voi kuitenkin nousta taistelemaan europelipaikasta.

Veikkausliigan kausi alkaa 3. huhtikuuta ja päättyy sunnuntaina 3. marraskuuta. Yhteensä 215 päivää kestävä kausi on Veikkausliigan historian kaikkien aikojen pisin.

Otteluohjelman kokonaisuudessaan voi katsoa Veikkausliigan verkkosivuilta (siirryt toiseen palveluun).

Lue myös:

Suomifutiksen sarjajärjestelmät myllerretty uuteen uskoon – Veikkausliigassa suuria muutoksia, Ykkösen joukkuemäärä kasvaa

Veikkausliigan sarjajärjestelmä uudistumassa – ensi kaudella joukkueet jaetaan loppusarjoihin ja europelipaikka ratkaistaan pudotuspeleillä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat