Suora

  • Monte Carlo, live EK 1
  • Naisten normaalimatka, Anterselva

Roope Tonteri oli karsinnan paras suomalainen Laaxin legendaarisessa maailmancupissa – "Räikän saa laittaa pyörimään semifinaalissa"

Rene Rinnekankaan karsintalasku toi hymyn huulille. Naisten karsinta peruttiin alkuviikon huonon sään takia, ja kaikki 24 urheilijaa pääsivät semifinaalin.

lumilautailu
Roope Tonteri
Roope TonteriGetty Images

Roope Tonteri oli karsinnan paras suomalainen slopestylessä lumilautailun maailmancupin osakilpailussa Laaxissa Sveitsissä.

Tonteri sai ensimmäisestä karsintalaskustaan pisteet 86,75. Se riitti toisen karsintaryhmän neljänteen ja koko karsinnan viidenteen sijaan.

– Treenit menivät tunnetusti aika huonosti. Vähän sellainen lottonumerot sisään ja toivotaan parasta, Tonteri kuvaili hyväntuulisena Yle Urheilulle karsintaansa.

Toisella laskulla Tonteri nautiskeli ja haki tuntumaa kilpailutilanteisiin.

– Ensimmäinen lasku antoi jo itsevarmuutta. Olen tehnyt noita temppuja ties milloin viimeksi ja mitä parempi itsevarmuus on, niin sitä paremmin se laskukin yleensä kulkee, Tonteri iloitsi.

Lupauksia antoi norjalaisen Staale Sandbechin ensimmäisen kierroksen lasku, joka tuotti 91,50 pistettä. Lasku oli hyvin samanlainen kuin Tonterin semifinaaliin vienyt.

– Hänen laskunsa oli todella pehmeä. Jos saan jotain uutta sinne ja pysyn pystyssä, niin se on siinä, Tonteri tuumasi.

Rinnekangas oli tyytyväinen

Muista suomalaisista Rene Rinnekangas oli niin ikään karsintaryhmässään neljäs. Hänen ensimmäisen kierroksen pisteet 80,75 riittivät semifinaaliin.

– Erittäin tyytyväinen olen. Ensimmäinen lasku ja sain sen pystyyn niin kuin halusinkin, ei voi kuin olla hymyssä suin. Finaalipaikka on aika tiukassa, räikän saa laittaa pyörimään, Rinnekangas kertoi Yle Urheilulle.

Rinnekankaalle Laaxin legendaarinen kisa on ensimmäinen. Sveitsin kisa poikkeaa muista maailmancupin kisoista rentoudellaan.

– On hienoa tulla tänne aina takaisin, täällä on spesiaalimpi fiilis. Jengi hengailee täällä enemmän yhdessä ja täällä on juhlia, joita ei tavallisissa FIS:n kisoissa ole, Tonteri tunnelmoi.

Sandbech oli lopulta miesten slopestylen karsinnan paras 92,75 pisteen laskulla. Semifinaali lasketaan Laaxissa torstaina.

Naiset saivat lisää harjoitteluaikaa

Naisten keskiviikolle kaavailtu slopestylen karsinta peruttiin, ja kaikki 24 osallistujaa pääsevät suoraan torstaiseen semifinaaliin. Karsinnan sijaan naiset laskivat keskiviikkona Laaxissa harjoitukset.

– Tänään oli paljon parempi kuin eilen ja sai vauhtia hyppyreihin. Oli tehty pieniä muutoksia ja kokonaisuus toimi paljon paremmin, toissavuoden Laaxin slopestylen voittaja Enni Rukajärvi kertoi Yle Urheilulle.

Syynä karsinnan perumiseen olivat Laaxin sankat lumisateet, jotka muuttivat alkuviikon harjoitteluaikatauluja. Naisille haluttiin antaa enemmän treeniaikaa, sillä Laaxin kisamäki on haastava.

– Rata on aika suoraviivainen, mutta siinä pitää olla tosi hyvä flow, jotta temput menevät hyvin ja vauhdit pysyvät. Jos mokaa jotain, niin siinä menettää helposti vauhdit ja se näkyy.

Torstain naisten slopestylen semifinaalissa laskee 24 laskijaa. Heistä kuusi pääsee finaaliin.

– Veikkaan, että tulee aika tiukka semifinaali. Saa kunnolla laskea ja tehdä kunnon temppuja, että pääsee jatkoon, Rukajärvi arveli.

Lue myös:

Nuori lumilautailijalupaus Rene Rinnekangas kilpailee MM-kisoissa ja X Gamesissa

Lumilautailun MM-joukkue julki yhtä nimeä lukuun ottamatta: ”Olympianelikko on laskenut tosi hyvin”

Kolminkertainen maailmanmestari asuu leireilläkin omassa autossaan – tutustu Roope Tonterin tilaihmeeseen 40 tunnin matkan jälkeen

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat