Suora

  • Jääkiekkokierros
  • Salibandyliiga, naisten 1. loppuottelu SB Pro - PSS
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kolmatta kertaa Vuoden jalkapalloilijaksi valittu Hradecky: "Nyt jaksaa taas jalkapallo kiinnostaa ainakin hetken aikaa"

Suomalaisvahti lupaa valmentajaa vaihtaneelta seurajoukkueeltaan parempia otteita kevätkaudella.

jalkapallo
Lukas Hradecky kuvassa
Lukas HradeckyGetty Images

Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen ja Bayer Leverkusenin maalivahti Lukas Hradecky oli otettu valinnastaan Vuoden jalkapalloilijaksi. Kerta oli kolmas peräkkäinen, kun Urheilutoimittajain liitto nimitti Hradeckyn lajinsa parhaaksi.

– Vaikka niitä (titteleitä) tulisi kymmenen, ei niitä ole ikinä liikaa. Tänä vuonna on oletettavissa kovempi kisa, kun Teemu Pukki ja suomalaisveskarit ovat olleet niin liekeissä, Hradecky pohti puhelimen päästä Yle Urheilulle.

– Hienoa, että ihmiset ovat sitä mieltä, että teen työni hyvin. Vahvistaa itseluottamusta, totta kai.

Uudet tuulet

Suomalaisvahti siirtyi Leverkuseniin täksi kaudeksi Eintracht Frankfurtista. Leverkusenin pelit eivät kuitenkaan sujuneet toivottuun tapaan, ja seura antoi alavireisen alkukauden jälkeen lähtöpassit puolitoista vuotta joukkuetta luotsanneelle Heiko Herrlichille ennen joulua.Uudeksi käskijäksi nimitettiin Peter Bosz.

– Kahden viikon aikana olemme menneet kovaa ja yrittäneet sisäistää uuden koutsin suunnitelmia ja taktisia kuvioita. Saa nähdä, ehtiikö kaikki valmiiksi jo lauantaiksi, Hradecky pohti ja viittasi lauantain Bundesliiga-otteluun Borussia Mönchengladbachia vastaan.

Ainakin ensivaikutelma hollantilaisluotsista on Hradeckyn mukaan ollut hyvä.

– Sympaattisen tuntuinen kaveri. En ole niin paljoa Boszin kanssa jutellut tai käynyt henkevämpiä keskusteluja. Treeneissä on ollut vilinää ja vauhtia, kaikki haluavat näyttää uudelle koutsille. Pelkästään jo tämä muutos edesauttaa pelejä. Keväällä on varmaan odotettavissa parempaa Leverkusenia, Hradecky ennakoi.

Loma osui hyvään saumaan

Leverkusen on tällä hetkellä Bundesliigassa yhdeksäntenä 18 pisteen päässä sarjaa johtavasta Dortmundista.

– Ei kukaan ole tyytyväinen pistemäärään, mikä meillä on, Hradecky myöntää.

Seuraavaksi Leverkusen kohtaa Bundesliigassa kolmantena majailevan Mönchengladbachin, viidentenä olevan Wolfsburgin sekä toisena kärkkyvän Bayern Münchenin.

– Meillä on aika kova alku. Tammikuu on varmaan aika suuntaa antava kuukausi, toivottavasti olemme heti valmiina näyttämään. Yritämme saada kärkeä kiinni.

Saksan cupissa pelit jatkuvat helmikuun alussa. Leverkusen pudotti edellisellä kierroksella Mönchengladbachin murskalukemin 5–0 ja seuraavaksi joukkue kohtaa 2. Bundesliigassa pelaavan Heidenheimin.

– Missään nimessä ei ole helppo peli tulossa. Pitää otta se tuhtina haasteena vastaan, Hradecky pohti.

Hyvään väliin tulleen loman jälkeen Hradecky sanoo uhkuvansa peli-iloa.

– Nyt jaksaa taas jalkapallo kiinnostaa ainakin hetken aikaa. Meinasi tulla korvista ja nenästä ennen joulua ulos, kun oli aikamoinen vauhti siihen asti päällä, Hradecky paljasti.

Lue myös:

Lajien parhaat valittu – ensimmäistä kertaa listalle nousi isä ja tytär

Lukas Hradeckyn valmentaja sai potkut – tilalle entinen Dortmund-luotsi

Hradecky torjui nollapelin, Leverkusenin jatkopaikalle sinetti

Lukas Hradecky nauttii kahvista, mutta vielä paremmalta maistuisi toinen cup-mestaruus – "Välillä harmonia ei toimi"

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat