Suora

 • Suunnistuksen MM, viestit
 • Koripallomaaottelu Liettua - Venäjä
 • Suunnistuksen MM, viestit
 • Urheiluruutu
 • Hampaanjäljet

Vuokatti vei voiton viestissä – Pärmäkoski näytti hurjaa vauhtia ja nosti Ikaalisten Urheilijat toiseksi yli minuutin takaa

Krista Pärmäkoski ja Eveliina Piippo olivat huippuiskussa Suomen cupin vapaan hiihtotavan viestissä.

hiihto
Krista Pärmäkoski.
Krista Pärmäkoski.AOP

Vuokatti Ski Team Kainuu vei viestivoiton Suomen cupissa Vantaalla. Krista Pärmäkoski nosti Ikaalisten Urheilijat ankkuriosuudella viidenneltä sijalta toiseksi. Kainuun Hiihtoseura oli kolmas.

Vuokatti Ski Teamin avausosuuden vei tiistaina voiton ottanut Eveliina Piippo, joka repi jo ensimmäisen 2,5 kilometrin aikana eroa muihin lähes 26 sekuntia. Ero pysyi suunnilleen samana ensimmäiseen vaihtoon saakka.

Toisella osuudella Vuokatin Vilma Nissinen ei kuitenkaan pystynyt pitämään suurta eroa muihin. Oulun Hiihtoseuran Riitta-Liisa Roponen pääsi hiipimään Nissisen kantaan jo osuuden ensimmäisellä puolikkaalla. Jälkimmäisellä puolikkaalla Roponen vei kärkipaikan ja toi Oulun vaihtoon 13,5 sekunnin erolla Vuokattiin.

– Vähän tummuin siinä osuudella, mutta tulin ihan hyvin loppuun saakka. Odotin, että Ritu tulee aika kovaa takaa, mutta ei hän ihan liikaa päässyt karkuun, Nissinen kommentoi osuutensa jälkeen Yle Urheilulle ja jatkoi:

– Kyllä minä mietin, että olisi se kiva, jos olisi toinen Eveliina Piippo tässä kakkososuudella. Hänellä hiihto näytti niin helpolta.

Ankkuriosuudella Vuokatin Katri Lylynperä otti kärkipaikan takaisin Vuokatille jo ensimmäisellä lenkillä ja piti paikansa loppuun saakka. Vuokatti voitti 15,4 sekunnin erolla.

Ensimmäistä kertaa Tour de Skin jälkeen kilpaillut Krista Pärmäkoski oli hurjassa vauhdissa viestin ankkuriosuudella. Ikaalisten Urheilijoiden Pärmäkoski lähti osuudelleen viidentenä, minuutin ja 26 sekuntia kärkeä perässä. Kakkospaikkaan Pärmäkosken ero oli minuutin ja 13 sekunnin verran.

Jo ensimmäisellä 2,5 kilometrin lenkillä Pärmäkoski kuroi 37 sekuntia ykkösenä hiihtänyttä Vuokatin joukkuetta kiinni.

Jälkimmäisellä lenkillä Pärmäkoski kisaili tosissaan kakkospaikasta lupaavan juniorihiihtäjän, Anita Korvan kanssa. Pärmäkoski oli lopussa kuitenkin vahvempi ja otti Ikaaliselle kakkospaikan 0,3 sekunnin erolla Kainuun Hiihtoseuraan.

Vuokatin joukkueessa hiihtivät Eveliina Piippo, Vilma Nissinen ja Katri Lylynperä.

Tulokset:

 1. Vuokatti Ski Team Kainuu 40.43,9
 2. Ikaalisten Urheilijat + 15,4
 3. Kainuun Hiihtoseura + 15,7
 4. Hämeenlinnan Hiihtoseura + 56,0
 5. Karihaaran Visa +1.47,8
 6. Oulun Hiihtoseura +1.55,8

Lue myös:

Eveliina Piippo jätti konkarit taakseen Suomen cupissa – kova kisakunto lupaa hyvää ensi viikon MM-kisoihin

Piippo haluaa nuorten MM-laduilta muutakin kuin hyvän fiiliksen: "Nuorten kisoista tulee sellaiset kerran elämässä -kisat"

Hyvärinen hiihti miesten Suomen cup -voittoon Vantaalla

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat