Suora

  • Jääkiekkokierros
  • Urheiluruutu

Hakola Niskasta vahvempi loppukirissä: Jämin Jänne viestivoittoon Vantaalla

Ristomatti Hakola nappasi Jämin Jänteelle voiton Suomen cupin viestissä vahvalla lopullaan.

hiihto
Ristomatti Hakola
Jarno Kuusinen / AOP

Miesten vapaan hiihtotavan viestin Suomen cupissa vei Jämin Jänne. Puijon Hiihtoseura jäi toiseksi.

Viestin ankkuriosuus oli jännittävä, sillä Puijon Hiihtoseuran Iivo Niskanen ja Jämin Jänteen Ristomatti Hakola pääsivät lähtemään viimeiselle osuudelle kärjessä aivan perätysten.

Puijon ja Jämin vanavedessä viimeiseen vaihtoon tuli Kouvolan Hiihtoseura, mutta Lauri Lepistön sauva meni osuuden lopussa ikävästi poikki, ja hän jäi kärkikaksikosta reilun kolmen sekunnin päähän.

– Ajattelin, että olisin mennyt keulaan lopussa. Vähän harmittaa, kun en päässyt loppukiriharjoitukseen, Lepistö kertoi Yle Urheilulle.

Niskanen ja Hakola hiihtivät tasatahtia koko ankkuriosuuden, ja ratkaisu nähtiin vasta loppusuoralla, jossa Hakola oli vahvempi. Niskasen oli tyytyminen toiseen sijaan. Pyhäjärven Pohti oli kolmas.

Avausosuuden jälkeen viestiä johti Vantaan Hiihtoseura, jonka ensimmäisen osuuden hiihti Anssi Pentsinen. Vaikka Pentsisen tavoite, kärjessä vaihtoon, toteutui, hän ei ollut omaan oloonsa hiihdon jälkeen täysin tyytyväinen.

– Ihan yritystä oli. Samaa vaivaa on edelleen hiihdossa, eli kun yhden rytminvaihdoksen tekee ja hiihtää mäen kovaa, alkaa paikat puutua. Kun kerran käyttää limiitillä, on taistelua maaliin, Pentsinen kommentoi Yle Urheilulle.

Jo uransa lopettanut Ville Nousiainen hiihti hyvän avausosuuden Kouvolan Hiihtoseuralle. Hän toi joukkueensa ensimmäiseen vaihtoon kolmantena, vajaan viiden sekunnin päästä Pentsisestä.

Nousiainen valitteli kangistumista osuuden lopussa. Kuntoa Nousiainen on pitänyt yllä tennistä ja koripalloa pelaamalla.

– Pahalta maistui hiihto. On tämä rankkaa hommaa. Joulun aikaan kävin tekemässä muutaman raapaisun. Ajattelin, että olen ihan ok-kunnossa, mutta ei hyvänen aika, kun lähdin vetämään vetoa. Onneksi tein ne pari lenkkiä alle. Helpotti aika paljon, Nousiainen kommentoi osuutensa jälkeen.

Voittajajoukkueessa hiihtivät Markus Vuorela, Antti Ojansivu ja Ristomatti Hakola.

Tulokset 3 x 7,5 km:

  1. Jämin Jänne 53.25,6
  2. Puijon Hiihtoseura 1 + 0,7
  3. Pyhäjärven Pohti + 23,2
  4. Vuokatti Ski Team Kainuu + 23,7
  5. Ilmajoen Kisailijat + 52,7
  6. Ounasvaaran Hiihtoseura 1 + 55,6

Lue myös:

Vuokatti vei voiton viestissä – Pärmäkoski näytti hurjaa vauhtia ja nosti Ikaalisten Urheilijat toiseksi yli minuutin takaa

Eveliina Piippo jätti konkarit taakseen Suomen cupissa – kova kisakunto lupaa hyvää ensi viikon MM-kisoihin

Piippo haluaa nuorten MM-laduilta muutakin kuin hyvän fiiliksen: "Nuorten kisoista tulee sellaiset kerran elämässä -kisat"

Hyvärinen hiihti miesten Suomen cup -voittoon Vantaalla

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat