Suora

  • Jääkiekkokierros
  • Salibandyliiga, naisten 1. loppuottelu SB Pro - PSS
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Mystisistä ongelmista kärsivä Mari Eder on kadonnut kilpailuista kokonaan – asiantuntija uskoo vielä täyskäännökseen: "Maailmancup ei ole paikka, johon lähdetään kokeilemaan"

Mari Eder ei ole kilpaillut ampumahiihdon maailmancupissa joulukuun Hochfilzenin kisojen jälkeen.

ampumahiihto
Mari Eder
Mari EderDavid Geieregger/SEPA.Media /Getty Images

Ampumahiihtäjä Mari Ederin talvi on ollut vaikea. Suomalainen ei ole avannut pistetiliään ampumahiihdon maailmancupissa. Epäonnistuneen kauden aloituksen jälkeen hän on kadonnut kilpailuista täysin.

Tiistaina kerrottiin, että Eder jättää väliin tämän viikon maailmancup-kilpailut Ruhpoldingissa. Hän ei ollut mukana myöskään Oberhofissa viime viikolla tai Nove Mestossa joulun alla. Maastohiihdon Tour de Skin Eder jätti kesken.

Suomen maajoukkueen päävalmentajan Jonne Kähkösen mukaan Eder ei ole kisoissa mukana, koska tulokset eivät ole olleet odotettuja. Kisavirettä yritetään löytää harjoittelemalla.

Ederin päätös jäädä kotiin on oikea, sanoo Yle Urheilun asiantuntija Ville Kotikumpu.

– Se on täysin oikea päätös, jos urheilija kokee, ettei ole sataprosenttisessa kunnossa. Maailmancup ei ole paikka, johon lähdetään kokeilemaan, Kotikumpu sanoo.

Anterselva viimeinen mc-mahdollisuus

Eder on kärsinyt kauden mittaan mystisistä ongelmista. Ederin kroppa ylikuormittui jo ennen maailmancupin alkua, mikä vaikutti harjoitteluun.

Kauden avannut sekaviesti Slovenian Pokljukassa näytti vielä hyvältä, mutta sen jälkeen tulokset ovat olleet vaisuja.

Joulun välipäivinä Eder sanoi, ettei tiedä, mistä ongelmat johtuvat. Kropalle päätettiin antaa lepoa, ja nyt asiassa edetään viikko kerrallaan.

Ederin kauden tavoitteena on kamppailla menestyksestä maastohiihdon MM-sprinteissä Seefeldissä helmikuussa ja ampumahiihdon maailmancupissa maaliskuussa.

Kotikummun mukaan Ederillä on vielä mahdollisuuksia kääntää kurssi.

– Kyseessä on lahjakas urheilija, jonka kesä- ja syysharjoittelu on onnistunut hyvin. Uskon, että nämä ratkaisut jättää kisoja väliin tuottavat vielä keväälle ilonhetkiä, Kotikumpu sanoo.

Eder on jo aikaisemmin ilmoittanut jättävänsä helmikuussa käytävät Pohjois-Amerikan maailmancup-kilpailut väliin. Ensi viikon Anterselvan maailmancup on siis Ederin ainoa mahdollisuus käydä mc-kisoja ennen Östersundin MM-kisoja.

Ampumahiihdon MM-kisat järjestetään Östersundissa 7.3.–17.3.

Lue myös:

Mari Eder jättää myös Ruhpoldingin ampumahiihtokisat väliin: "Maailmancupiin tullessa pitää olla valmis tekemään tulosta"

Ampumahiihdon maailmancup jatkuu torstaina Ruhpoldingissa miesten ja naisten pikakilpailuilla. Suora lähetys miesten pikakisasta alkaa TV2:ssa ja Areenassa klo 11.55. Naisten pikakilpailua seurataan TV2:ssa ja Areenassa klo 15.20 alkaen.

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat