Olympialaisissa ylivoimaisesti voittanut Niskanen uhoaa olevansa MM-laduilla jopa kovemmassa kunnossa: "Olen luottavainen"

Olympiavoittaja Iivo Niskanen perustaa optimismin faktoihin.

hiihto
Iivo Niskanen ylittää maaliviivan Rukan 15 kilometrin kisassa.
Tomi Hänninen

Iivo Niskanen arvioi olevansa paremmassa tilanteessa kuin vuosi sitten ennen Pyeongchangin talviolympialaisia. Etelä-Korean laduilla hän hiihti 50 kilometrillä häkellyttävän ylivoimaiseksi olympiavoittajaksi, joten Niskasen arvio lupaa penkkiurheilijoille hyvää helmi-maaliskuussa kisattaviin Seefeldin MM-hiihtoihin.

Vastikään 27 vuotta täyttänyt Niskanen perustaa arvionsa muun muassa kontrolliharjoitusten kertomiin faktoihin. Hänellä ja valmentaja Olli Ohtosella on harjoituksia, jotka toistuvat samanlaisina vuodesta toiseen.

– Mikään ei ole ärsyttävämpää kuin mutu-tuntuma, Niskanen totesi keskiviikkona Vantaan Suomen cupin yhteydessä.

Niskanen puolustaa itävaltalaisladuilla 15 kilometrin maailmanmestaruuttaan, jonka hän hankki MM-kotikisoissa Lahdessa 2017. Seefeldin perinteisen hiihtotavan kisaladut ovat kuopiolaisen mieleen, sillä ne ovat raskaammat kuin vapaan hiihtotavan ladut MM-maisemissa.

Virossa tavoitteena voitto

Alkukaudella Niskanen ei ole vielä kisannut voitoista maailmancupissa, mutta sunnuntaina voi olla toisin. Viron Otepäässä hiihdetään hänen bravuurimatkansa 15 kilometriä perinteisellä, ja se on Niskaselle tärkeä kunnon mittari.

Joulun ja vuodenvaihteen aikaan Niskanen sai ahnehdittua lähes 400 hiihtokilometriä loppukauden tarpeisiin. Työtä voi alkaa kohta ulosmitata.

Otepään jälkeen Niskanen kisaa kotiyleisön edessä Imatran SM-hiihdoissa ja Lahden maailmancupin pariviestissä. Kalenterin kysymysmerkki on vielä Otepäätä seuraava Ulricehamnin kisaviikonloppu Ruotsissa.

– Joka viikonloppu saisi hiihtää kilpaa huhtikuun puoliväliin asti. Siksi Ruotsiin reissaamista pitää vielä miettiä, Niskanen sanoi.

Liiallisen kuormituksen välttäminen on avainsana matkalla kohti MM-latuja. Parina viime vuotena Niskanen on kuitenkin oppinut hallitsemaan elimistöään, eikä hänestä ole pitkään aikaan tarvinnut tehdä sairastumisuutisia.

– Ravinto, uni ja kuormitus on opittu kantapään kautta. Olen luottavainen omaan tilanteeseeni, Niskanen sanoi.

Lue myös:

Hakola sai taas Niskasen päänahan: "Voittaminen on yllättävän hienoa"

Hakola Niskasta vahvempi loppukirissä: Jämin Jänne viestivoittoon Vantaalla

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat